You are currently viewing Új vásárlási trend hódít a Black Friday után

Új vásárlási trend hódít a Black Friday után

A Black Friday évtizedes hagyománynak örvend immár világszerte, az egyik legjövedelmezőbb időszaka ez a kiskereskedelmi hálózatoknak és online shopoknak. A nagy leárazások minden évben tömegeket vonzanak, tavaly több rekordot is sikerült felállítani az USA-ban, de idehaza is hasonló volt a helyzet. Az eMag például konkrét forgalmi csúcsról számolt be. A Black Friday, és az abból mostanra sok helyen már Black Weekre bővült változata nem véletlenül olyan népszerű, a jelenlegi árnövekedés és infláció korában még inkább nagy szüksége van a vásárlóknak az ilyen drasztikus akciókra. Mondhatjuk azonban, hogy a Black Friday, mint minden hagyományos leárazási kezdeményezés, sem a vásárlók, sem az eladók valódi problémáira nem tud végleges megoldást nyújtani, inkább csak átmeneti tűzoltásra alkalmas az ünnepi szezon előtt.

Nem úgy, mint az egyre több helyen emlegetett új közösségi platform, az Allyos – SocialStore, mely növekvő népszerűségét épp annak köszönheti, hogy működési elvével ténylegesen kiutat kínál a lemondások és az árverseny csapdáiból. Adott ugyanis egy felület, ahol épp úgy lehet ingyenes profilt regisztrálni, mint a Facebookon, az Instagramon vagy a TikTokon, itt viszont határozott céllal, gyűlnek össze a vásárlók, az értékesítő üzletek, sőt, már a kiemelt hazai influenszerek is. 

Ez a cél a vásárlás és értékesítés, ezen belül is a lehető legjobb árak elérése együttes erővel. Bármilyen, a kínálatban lévő luxuscikk – legyen az egy Tesla Model 3, egy kétszemélyes luxusüdülés a Seychelle-szigeteken, egy Swarovski nyaklánc, esetleg a legújabb iPhone 15 Pro Max – közösségi finanszírozáshoz hasonló módon fedezhető, tehát együtt. Mindenki, aki csatlakozni akar, minimum 1 dollár bedobásával teheti ezt meg, amit utána óránként ugyanennyivel növelhet tetszés szerint. Egy szerencsés végül megveheti a finanszírozott tételt annyiért, amennyit betett, mindenki más pedig az appon belül tudja az egyéni vásárlásainál felhasználni a közös vásárlásra szánt összeget. Így az számukra nem elveszik, hanem levásárolható kedvezménnyé válik.

Új korszak kezdődik az online vásárlásban

Annyira nem meglepő, különösen a COVID és az azóta tapasztalható elképesztő áremelkedés és infláció fényében, hogy egyre többen keresik az akciókat és leárazásokat, nem véletlen, hogy az idei Black Friday-szezonban is komoly eredményeket várnak az üzletek. Mindez azonban csak átmeneti tűzoltás, hosszú távon nem fenntartható rendszer. Ráadásul a vásárlás izgalma, a jó árak vadászása is csak rövid ideig tud szórakozást nyújtani. A közösségi vásárlás ezzel szemben olyan fajta új, közösségi élményt garantál, amihez hasonló nem nagyon volt még korábban. Itt barátokkal, ismerősökkel és a többi felhasználóval együtt szállhatunk versenybe álmaink termékeinek megvételéért, akár 90%-kal olcsóbb áron. A folyamatos szervezkedés, az állandó izgalom, hogy vajon ki tudja a lehető legőrületesebben alacsony áron, akár világrekordot felállítva megszerezni álmai luxustermékét, a SocialStore közösségi platform egyik fő mozgatórugója. Immár kiemelt influenszerek is segíthetnek a cél elérésében, akik követőikkel együtt szállnak be a versenybe, támogatva őket a legjobb árak elérésében.

Az egyetlen dolog, amiben a Közösségi Vásárlás nem veheti fel a versenyt a Black Friday akcióival, az a gyorsaság. Ez itt nem a leggyorsabb vásárlás és kiszállítás helye, itt a világszerte verhetetlen árak elérése, és kedvenc, akár teljesen elérhetetlennek gondolt termékeink megszerzése csak akkor lehetséges, ha a tagok jól szervezkednek, és aktívan segítik az árucikkek finanszírozását. Terméktől és főként árkategóriától függően egy óra, egy nap, egy hét, vagy akár egy hónap is eltelhet addig, amíg a közösségi vásárlás sikeres lesz.

Minden más téren azonban abszolút új szintet jelent a SocialStore a vásárlás világában, amihez egyre többen csatlakoznak. A jelenséggel már a Világgazdaság, a Velvet, a Blikk, a Promotions és számos egyéb kiemelt hazai médium foglalkozott, ami egyértelműen jelzi, hogy egy új trend van születőben.

Benne vagy?

ALLYOS – SocialStore

#allyos #SocialStore #KözösségiVásárlás #BlackFriday #Tesla #Apple #iPhone #Swarovski #Világgazdaság #Blikk #Velvet #Promotions

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
16 hozzászólás
legrégebbi
Legújabb A legtöbb szavazatot kapott
Inline Feedbacks
View all comments
Dante
Dante
2 hónapja

Én is valamelyik héten láttam ezzel foglalkozó cikket a VG-n.

Pixie
Pixie
Reply to  Dante
2 hónapja

Én többet is az elmúlt hetekben.

Jocó
Jocó
2 hónapja

Utálom a Black Fridayt. Az emberek emgőrülnek. 😀

Kingsman
Kingsman
Reply to  Jocó
2 hónapja

Ezért szabad ilyenkor csak online vásárolni. 😀

Jocó
Jocó
Reply to  Kingsman
2 hónapja

Jogos. 😀

Rue
Rue
2 hónapja

Örülök, hogy egyre nagyobb híre van és egyre többen próbálják ki. Látszik a közösségi vásárlásokon is, mostanában sokkal több mindent sikerült összedobni.

Nóri
Nóri
Reply to  Rue
2 hónapja

Igen amúgy. Néztem most is h a Samsung 4K tv egész jól áll.

Rue
Rue
Reply to  Nóri
2 hónapja

Abban nagyon bízom most. Szerintem simán összegyűlik.

Cagliostro
Cagliostro
Reply to  Rue
2 hónapja

Pont most osztottam meg. 🙂

Frank
Frank
2 hónapja

Én egy fél pár hónapja fedeztem fel az appot, azóta is nyomom. 🙂

Rebel Moon
Rebel Moon
2 hónapja

Világgazdaságos cikket én is láttam.

JB89
JB89
2 hónapja

Helyes. Legyünk csak minél többen. 🙂

Wrestler
Wrestler
2 hónapja

Nagyon jó az ötlet. Én is használom már egy ideje.

Moron
Moron
2 hónapja

Én nemrég kezdtem el használni, egy vödör Nutellát már vittem is 😀

Simon Says
Simon Says
2 hónapja

Kíváncsi vagyok milyen influk jönnek. Régebben asszem Zsozéatya meg Rekál is voltak.

Rex
Rex
Reply to  Simon Says
2 hónapja

Igen, el is mentek személyesen átadni a cuccokat.