Rólunk – Küldetésünk lett a közérdek.

Csalódottsággal kezdődött minden.

2016. február 22-én két jóbarát ült le egy spontán ebédhez. Chris, ekkor 25 évesen értékesítési karrierjét építette egy ismert márkánál. Az asztalnál frusztráltan mesélte barátjának, Joe-nak, hogy az Apple kiadta az új iPhone-t, így az ő mobilja már nem ér 90.000 Forintot, csupán 75.000-et. Ezt nem volt hajlandó elfogadni. Arra gondolt, hogy felrakja Facebook-oldalára a telefont 90.000 Forintért, amibe bárki beszállhat 1.000 Forinttal. Ha összejött a 90.000, akkor egyvalaki megkapja. Mivel sok száz ismerőse van, gyorsan összejött 90 érdeklődő. Így ő megkapta a kívánt összeget, valaki más pedig 1.000 Forintért vett egy iPhone-t.

A 33 éves nyugdíjas üzletember.

Az ebéd másik résztvevője, Joe, aki egy nemzetközileg sikeres, széles üzleti hálózat tulajdonosa, 10 év e-commerce tapasztalattal, valamint viszonteladókkal 72 országban. Pénzpiaci és startup befektetési portfólióval, dobogón a Bitcoin csatlakozással, 12 dollárnál 2012-ben. Az amerikai ingatlanfejlesztő Steppingstones Holdingsszal a thaiföldi 5 csillagos Mantra Samui resort megnyitása után Magyarországra visszatérve a kanál megállt a kezében az ötlet hallatán. Multimilliárdos e-commerce portfóliót üzemeltetve pontosan ismerte a piac nehézségeit. Egyetlen mondatot fűzött hozzá: “Ha kompenzáljuk a 89 többi résztvevő 1.000 Forintját, és mindezt egy globális közösségi platformra helyezzük, akkor elhoztuk az online vásárlás forradalmát.”

Sosem szerettünk hálálkodni, most azt mondjuk szívesen.

Joe vállalkozó családban nőtt fel, az egzisztenciális hullámvasút megszokott volt a számára. Szülei állandó vitái miatt magát okolta, úgy érezte, teher a család számára. Ha elszakadna, és saját lábra állna, megoldaná szülei problémáit – gondolta. 12 éves korától üzletelt iskolatársaival, 17 évesen saját vállalkozásából elérte az első 1 millió Forintját. 2004-ben az uniós csatlakozás egyik napról a másikra tette tönkre az üzletét, és egy nagyobb banki adósság miatt Írországba költözött. 5 euróval érkezett, munkahelye az első nap, 11 órakor csődöt jelentett. Visszaút híján szembenézett az ismeretlen kihívásokkal. 5 év Írországban, 1 év Angliában, 1 év Ausztráliában, majd újabb 1 év Thaifoldön töltött idő alatt ismerkedett meg olyan gurukkal, mint Robert Kiyosaki, Jim Rickards, Mike Maloney, Dan Pena, Donald Trump, Grant Cardone.  Tanításaikat megfogadva érte el a köznyelvben használt “self-made millionaire” pozíciót. A SocialStore koncepciója egy innovatív, közhasznú megoldásnak bizonyult az összes eddig ismert megoldással szemben.

Nem termékeket árulunk, életeket gazdagítunk.

A történelemben a legnagyobb újítások és találmányok értékére az emberiség mindig később döbben rá. Az internet megjelenését mindenki kinevette, az erre épülő online vásárlás pedig 30 éve nem változott. Ma már senki nem tud élni internet nélkül. Joe egyet ért Jeff Bezos-al abban, hogy a jelen formájában az e-commerce halálra van ítélve a folyamatos árverseny miatt. A levásárolható kedvezmény alapú közösségi finanszírozás az e-commerce és crowd funding egybeépítéssel új fejezetet nyit. Influenszereknek új bevételt, partnereknek 50%-al magasabb árbevételt, fogyasztóknak 76%-al jobb eredményt és az $1-os vásárlási lehetőséget jelenti.

Mi már nem szerencsét, sok sikert kívánunk.

A szerencse kockázattal jár, a sikert pedig sokszor tartják szerencsének. A kedvezmény alapú közösségi finanszírozással sikert kínálunk az egyszerű szerencse helyett, ezért az egyenlően elosztott terhek mellett a véletlen kiválasztási rendszernél nincs jobb, mivel egyszerre csak egy termék van. Egyszerűen a kockázatot szüntettük meg a szerencse képletében. Így a sikertelen közösségi résztvevők költsége a gyártók profitjából kerül kompenzálásra, amivel egy evolúciós változáson vittük át a hétköznapi vásárlást.

Az amerikai álmot egy magyar fejlesztéssel lehet élni.

Közösségi vásárláshoz egyetlen dolog kell: közösség. 3 milliárd felhasználó a cél világszerte, egységes és egyidejű platformon, egységes kínálattal világszerte. Így egy teljes Facebook felhasználói tábor egyszerre vásárolhat egy helyen. Ezzel mindennapivá válik több Tesla óránként, 5 percenként néhány iPhone a világon a legolcsóbban, és naponta egy luxuslakásba költözhetnek be új tulajdonosok, bárhol a világon. Olyan áron, amilyet ő maga szab meg. Most nyílik új lehetőség bárkinek 20 évet visszamenni az időben és csatlakozni Jeff Bezosszal az Amazonba. Most csupán nem Jeff Bezos a név, hanem Joe Bitter. Nem Amazon a project, hanem Allyos. És nem online store az innováció, hanem a social store.