Rólunk – A küldetésünk.

SocialStore

Az iPhone-probléma, amivel minden elkezdődött

Az Allyos ötlete 2016. február 22-én született meg. Nem sokkal azelőtt jelent meg az új iPhone, emiatt a korábbi modell értéke 90.000-ről 75.000 Ft-ra esett vissza. Chris Herczeg, az Allyos társalapítója ebbe a veszteségbe nem volt hajlandó belenyugodni, ezért úgy döntött, újragondolja az eladást. A Facebookon egy lehetőséget hirdetett meg: eladó az iPhone-ja, és bárki beszállhat 1000 Ft-tal. Ha összegyűlt a 90.000, egy szerencsésnek odaadja a telefont. Innen indult a későbbi SocialStore alapkoncepciója. Chris akkor még nem sejtette, hogy ami egyszeri kísérletnek indult, később egy új közösségi platform alapja lesz.

Az innovátor, szakmai tapasztalat és tőke megérkezése

Az említett történelmi napon lépett be a képbe az Allyos másik társalapítója, a 2004 óta külföldön berendezkedett sikeres üzletember, Joe Bitter. Ekkor már 10 éves karriert tudhatott magáénak a nemzetközi e-commerce világában, és egy nemzetközileg sikeres üzleti és befektetési hálózat tulajdonosaként hallgatta meg Chris problémáját egy baráti ebéden. Sikerének két titka volt: egyrészt a piacok folyamatos megfigyelése és elemzése, másrészt az új lehetőségek és kihívások állandó keresése. Legnagyobb sikerét a kriptovilágban érte el, amihez 2012-ben csatlakozott, még 12 dollár és 41 centes Bitcoin árfolyamon. Ez mára milliárdos tőke- és befektetési alapot biztosít neki.

SocialStore
SocialStore

Nem termékeket árulunk, esélyt teremtettünk, amivel életeket gazdagíthatunk

Joe tapasztalatból ismerte az e-commerce legfájdalmasabb problémáit, emiatt folyamatosan kereste a hagyományos piaci működés alternatíváit. Amikor Chris prezentálta az iPhone eladásának ötletét, azonnal meglátta a potenciált. Joe – főleg amerikai mentorai hatására – mindig nagyban gondolkozik, így már másnap nekiálltak, hogy az ötletből egy teljesen új értékesítési csatornát, egyben forradalmi vásárlási megoldást hozzanak létre. A cél egy új nemzetközi piactér volt, ahol a vásárlók legszélesebb körének is elérhetővé válnak a luxustermékek, valamint a gyártók és forgalmazók is a legtöbb terméket értékesíthetik a legmagasabb áron. Így született meg a Közösségi Vásárlás (Social Shopping) fogalma. A közösségi vásárlás gyakorlatilag két elterjedt és bevált szokás innovatív, és mostanra védett összeépítése egy jelenleg trendi köntösben: levásárolható kedvezmény alapú közösségi finanszírozás, globális közösségi mobilapp platformon. Ez a SocialStore.

Az amerikai álom magyar fejlesztéssel lett élhető

Az új platform megvalósításában olyan méltán elismert hazai IT fejlesztő projektek vesznek részt, mint a BigFish és a Broduction. Két év tervezés és zártkörű nemzetközi bétatesztelés után – bevonva a brit DASH közösséget is – az első MVP v1.1 publikusnak szánt app 2018. november 22-én jelent meg a Google és Apple áruházakban. Kirobbanóan aktív és mozgalmas, közel 5 éves építkezési és fejlődési szakasza kezdődött a startup projektnek, amiben a COVID kisebb hátráltató erő, a hazai, folyamatosan bővülő felhasználói közösség viszont óriási segítség volt. Utóbbi felbecsülhetetlen értékű visszajelzéseket és javaslatokat osztott meg a vezetéssel. Szándékosan a hazai piacon tesztelve 14 működési, pivot és arculati módosítás után 470.000 letöltés, 82.000 regisztrált felhasználó mellett 2023-ban megkezdte a projekt az üzemeltetési scaling szakaszát, egyben a product-market fit visszaigazolását a v3.5 app-pal. A cél 1 millió felhasználó elérése a hazai piacon a platformosítás közben, illetve franchise alapokon az országok, régiók üzemeltetési csapatainak kiválasztása a nemzetközi bővüléshez. Ez a következő néhány évben 3 milliárd felhasználót és 4.7 trillió dolláros piacot jelent ezen az új közösségi platformon.

Play Video

Kiemelt
stratégiai
partnereink: