You are currently viewing Mi lesz az Activision Blizzard játékok sorsa?

Mi lesz az Activision Blizzard játékok sorsa?

A múlt héten egy hosszúra nyúló jogi hercehurca végére került pont, amikor is a Microsoft végre hivatalosan is felvásárolhatta az Activision Blizzardot, és ezzel olyan népszerű címek kerültek a cég kezébe, mint a Call of Duty, a WarCraft, a StarCraft, a Diablo, a Crash Bandicoot, a Spyro, az Overwatch vagy a Candy Crush. A gamereket most leginkább egy kérdés foglalkoztatja: mi lesz ezeknek a játékoknak a sorsa? Lehetséges, hogy mind Xbox exkluzív lesz, és így a rajongók idővel kénytelenek lesznek új konzolt szerezni, ha akarják, ha nem? Hamarosan ez is kiderül, de akárhogy is, van megoldás.

Nagyon úgy tűnik, hogy egyelőre nem kell ettől tartani, már ha a Bethesda megszerzéséből indulunk ki, amihez hasonló forgatókönyv játszódhat le most is. Az már teljesen biztos, hogy a Call of Duty legalább 2034-ig PlayStationre és Nintendora is meg fog jelenni, erről írásbeli megállapodás is született. Az új címek és a többi sikerjáték folytatása kapcsán azonban már erősen kérdéses, mi fog történni. A legvalószínűbb – szintén a Bethesda példájából kiindulva –, hogy egy darabig mindet egyedi elbíráslás alapján teszik elérhetővé különféle platformokon, ám a végső cél az Xbox exkluzivitás lesz. Tekintve, hogy az Activision Blizzard milyen lassú tempóban dob ki új játékokat, mire ez az idő eljön, valószínűleg már mindenki meg fog békélni a gondolattal. Eközben a kiemelt címek az Xbox Game Pass kínálatába is be fognak kerülni, ha minden igaz, sőt, ez a Diablo IV és a legújabb Call of Duty esetébe már a jövő évben megtörténhet.       

Új konzol kell? Nem gond, összedobjuk!

Igazából mindegy is, mi lesz ezeknek a játékoknak a sorsa, hiszen azoknak sem kell lemondaniuk róla, akik úgy érzik, emiatt nem engednek meg maguknak egy Xbox konzolt is. Az Xbox Series X és Series S ugyanis a SocialStore kínálatában is elérhető, azaz tetszőleges áron lehet a Tiéd, amire világszerte egyedül csak ezen a közösségi platformon van lehetőség. Sőt, az Xbox az egyik kiemelt slágertermék itt, vagyis viszonylag sűrűn sikerül összedobni az árát. Itt ugyanis a vásárlás közösségi finanszírozáshoz hasonló módon történik: mindenkinek lehetősége van beszállni az induló $1-os összeggel, és ha együtt az érdeklődők összedobták a teljes célárat, egy szerencsés megveheti a terméket, annyiért, amennyit betett a közösbe. Mivel azonban itt kizárólag úgynevezett közösségi kedvezménnyel (ami védett innováció az appon belül) lehet részt venni, a többiek nem veszítik el a pénzüket, csupán annak közösségi funkcióját. Így az általuk betett összeg sima levásárolható kedvezménnyé alakul a számukra.

Az Xbox, ahogy említettük, rendkívül népszerű termék a közösségi vásárlók körében. Volt, aki 7000 Ft-ért szerezte meg, míg más 3500-ért vihette haza, sőt, olyan is, aki csak 2100 Ft-ot fizetett érte. Ezek közül az árak közül mindegyik elég nevetségesnek mondható, ha a bolti árakat vesszük figyelembe, és még ennél is lejjebb lehet tornázni őket. Ilyen összegek mellett aligha okozhat gondot bárkinek is egy új Xboxot szerezni, hogy tovább élvezhesse kedvenc játékait, immár egy másik konzolon.

Benne vagy?

ALLYOS – SocialStore

#allyos #SocialStore #ActivisionBlizzard #Microsoft #Xbox #CallOfDuty #Diablo #Warcraft #Starcraft

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
10 hozzászólás
legrégebbi
Legújabb A legtöbb szavazatot kapott
Inline Feedbacks
View all comments
Cagliostro
Cagliostro
6 hónapja

Hát meglátjuk.

Speedy Gonzales
Speedy Gonzales
6 hónapja

A lényeg h a Call of Duty egy darabig marad PS-re is.

Erős Pista
Erős Pista
Reply to  Speedy Gonzales
6 hónapja

annak én is örülök.

Jocó
Jocó
6 hónapja

Nincs Xboxom, de lassan tényleg be kell egyet szerezni.

Kingsman
Kingsman
Reply to  Jocó
6 hónapja

Összedobjuk 😀

Pixie
Pixie
6 hónapja

Az Xbox Series S most eléggé valószínű, hogy elúszik, viszont a Series X elég jól áll, gyertek még, dobjuk össze!

JB89
JB89
6 hónapja

Francba. 🙁

Gerike
Gerike
6 hónapja

Van PS-em és Xboxom is szerencsére.

Frank
Frank
6 hónapja

Game Passba mikor kerülnek fel?

Rue
Rue
Reply to  Frank
6 hónapja

A CoD és a Diablo elvileg már jövőre, azt írják.