You are currently viewing Még többet fizethetünk az X-en?

Még többet fizethetünk az X-en?

Úgy tűnik, hamarosan hang- és videohívás funkcióval fog bővülni az X platform, azaz a néhai Twitter, ám a jelek arra mutatnak, hogy Elon Musk ezt a másutt egyelőre ingyenesen elérhető lehetőséget itt fizetőssé tenné. A milliárdos már korábban is kért pénzt a tulajdonába került social felület egyes szolgáltatásaiért, így például a Blue-ért. Most az alkalmazás kódjában találtak arra utaló jeleket, hogy hívásokat is csak a prémium-előfizetők indíthatnak majd.

Musk korábban utalgatott arra is, hogy magáért a platform használatáért is beszedne kisebb havidíjakat a felhasználóktól. Ezek után joggal merülhet fel a kérdés, hogy előbb-utóbb teljesen át fognak-e állni a nagy közösségi platformok az előfizetéses rendszerre, azaz elképzelhető-e, hogy a napi használatért mindannyiunknak fizetnünk kell. Végül is nem a Meta és az X az elsők, amelyek ilyesmivel kísérleteznek, hiszen már a Snap, a Reddit, a Discord és a YouTube is hasonló fizetős csomagokkal igyekszik felvenni a versenyt.

Miközben egyre több közösségi platform kísérletezik a fizetős szolgáltatások bevezetésével, a legújabb közülük, azaz a SocialStore egészen másfajta lehetőségeket kínál. Itt ugyanis a használat mindig ingyenes, sem a letöltés, sem a profil létrehozása nem kerül semmibe. Ugyanakkor ez nem egy hagyományos social felület, hiszen itt elsősorban a vásárlás miatt gyűlnek össze az érdeklődők. Fizetni tehát konkrét termékekért kell, azokért, amiket kinéztél magadnak.

Szerezz valódi értéket a pénzedért!

Igen ám, de az igazi csavar ebben az, hogy mivel ez közösségi felület, nem pedig webáruház, a felhasználók a drága luxuscikkek árát együtt dobhatják össze, minimum 1 dolláros beugrókkal, ami óránként ugyanennyivel növelhető, egészen a célár 10%-áig. Olyan tehát az egész, mint a közösségi finanszírozás, azzal a kivétellel, hogy itt a tárgy mindig egy konkrét árucikk, amit egyvalaki haza is vihet az általa bedobott összegért cserébe. Ő, akit a rendszer véletlenszerűen választ ki, az egyetlen, aki elveszíti a betett összeget. Mivel mindenki kizárólag funkciós közösségi kedvezménnyel vehet részt, veszíteni nem lehet, hiszen a többi résztvevő számára csupán ennek az összegnek a közösségi funkcióját veszik el, és így hagyományos levásárolható kedvezmény lesz belőle.

Na már most, ez azt jelenti, hogy bármilyen termék – legyen az például egy Xiaomi 13 Pro, egy PS5 konzol, egy Nike Air Max cipő vagy épp egy Audi RS6 – megszerezhető legalább 90%-kal olcsóbban. Vegyünk egy példát! Nemrég egy Xbox került új gazdához 6 dollárért, azaz nagyjából 2.200 forintért. A konzol teljes célára 288.000 Ft volt. A vásárló így több mint 99%-kal olcsóbban jutott hozzá. Ehhez képest egy Facebook- vagy Instagram-előfizetés, ami lényegében csak egy extra hitelesítést jelent, 11,99-14.99 dollár (nagyjából 4.300-5.300 Ft) körül mozog. Ha így nézzük, akkor egy közösségi vásárló szemszögéből ez akár három, sőt, tíz Xbox ára is lehet.

Mit gondolsz, nem lenne célszerűbb olyasmire elkölteni ezt a pénzt, amire valóban vágysz, és amire tényleg szükséged van? Közösségi vásárlóként ezt bármikor megteheted.

Benne vagy?

ALLYOS – SocialStore

#allyos #SocialStore #Facebook #Instagram #xbox #X #Twitter

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
16 hozzászólás
legrégebbi
Legújabb A legtöbb szavazatot kapott
Inline Feedbacks
View all comments
Speedy Gonzales
Speedy Gonzales
6 hónapja

Fizessen a halál! 😀

Kingsman
Kingsman
6 hónapja

Eddig sem Twittereztem, ezután sem fogok 😀

Lexi
Lexi
6 hónapja

Röhejes amit ezzel a Twitterrel, X-szel vagy hogyishívjákkal művelnek

Rue
Rue
Reply to  Lexi
6 hónapja

Csoda h még nem dőlt be teljesen

Wrestler
Wrestler
Reply to  Lexi
6 hónapja

Sajnos igen :/

Rebel Moon
Rebel Moon
6 hónapja

Hát kíváncsi vagyok, mennyien fognak X-ezni (de szar ez a név), ha havidíjas lesz végül az egész.

Erős Pista
Erős Pista
Reply to  Rebel Moon
6 hónapja

Hát valszeg nem sokan.

Cagliostro
Cagliostro
6 hónapja

Hát én maradok a Facebooknál meg persze a SocialStore-nál 😀

JB89
JB89
6 hónapja

Még jó hogy eddig sem twittereztem.

Johnny Cage
Johnny Cage
6 hónapja

Kellenek már az új platformok.

Rex
Rex
6 hónapja

Szuper :/

Bp23
Bp23
6 hónapja

De jó is volt régen a Twitter. 🙁

Pixie
Pixie
6 hónapja

Az igen. Nem lesz hosszú életű.

apple_guy
apple_guy
6 hónapja

És ez megéri bárkinek is? Ezerszer inkább a SocialStore-ra jövök vásárolni, mindenkinek hasznosabb időtöltés.

Frank
Frank
6 hónapja

RIP Twitter

Simon Says
Simon Says
6 hónapja

Remélem a FB nem lesz fizetős soha. :/