Gyakran Ismételt Kérdések

Az Alapok

Mi az Allyos?

Az Allyos márkanév, az angol “All Yours”, azaz minden a tiétek szlenges fantázianeve. Egy ingyenesen letölthető közösségi mobil app platform, ami az online vásárlást és annak élményét helyezte a legmagasabb szintre. Ehhez egy helyre invitálta az eladókat és a vásárlókat, majd egy technológiai fejlesztéssel egybeépített két ismert vásárlási megoldást. Így elkészült az első úgynevezett SocialStore.

Mi az a SocialStore?

A SocialStore (Közösségi Áruház) gyakorlatilag két áruház, azaz két vásarlási lehetőseg egyben. Így valósult meg, hogy az eddig megszokottnal sokkal jobb eredménnyel lehet vásárolni, de különbséget kell tenni a két oldal es működése között. Az egyik oldalon online webáruházként működik, minden terméken elérhető akciós kedvezmény, amihez viszont egyedülálló közösségi funkció is jár. Ezt a közösségi funkcióval rendelkező kedvezményt hivják Multikedvezménynek, ezt az áruház oldalt pedig Store oldalnak. A másik oldalon drága es luxustermékek kaphatók, viszont itt nem tudsz egyedül megvenni semmit. Csakis közösségi finanszírozás alapon, aukciós keretek között tudsz beszállni egy egy termék megvásárlásába másokkal közösen. Ezt csakis Multikedvezménnyel teheted, és ezt az áruház oldalt hívják Social oldalnak.

Mire jó a Social oldal?

A Social, vagyis Közösségi oldalon közösségi vásárlás zajlik. Itt a vásárlók a világon legolcsóbban vehetnek meg eddig akár elérhetetlenül drága termékeket, a gyártó vagy eladó pedig jóval magasabb áron értékesíthet. Az elnevezésből is adódóan ez az áruház oldal közösségi finanszírozás alapon működik, vagyis a termék ára eloszlik a vevők között mivel azt együtt dobják össze. Ennek gyakorlati menete az ismert aukciókhoz hasonlít, viszont itt a kikiáltási ár fix vagyis nem változik, ezt az összeget gyűjtjük össze a licitekből amik a hagyományos aukcióktól eltérően itt összeadódnak. A licitálási összeg is szabályhoz kötött, a minimum és maximum licit is 1 USD. További szabály, hogy mivel fix lejárati ideje van minden közösségi vásarlás aukciónak, így kizárólag óránként egyszer lehet licitálni, a megengedett maximális es minimális összeggel azaz az 1 dollárral. Egy egy termék megvásárlásához minimum 10 résztvevő vásárló kell, aminek az ára ha összejött 100%-ban egyikük véletlen kivalásztás alapján megkapja a vásárlási jogot vagyis elviheti a terméket. így ezzel a védett közösségi vásárlási megoldással garantáltan 90%-al olcsóbban lehet vásárolni, a legalacsonyabb vételi ár pedig 1 USD.

Mire jó a Store oldal?

A megszokott online webáruház formában ingyenes kiszállítással tudsz megvenni akciós termékeket korrekt áron. Itt nincs közösségi vásárlás vagy licit, ez olyan, mint a “Buy Now” funkció az eBay-en. Ami az újitás, hogy az innen vásárolt termékeken a kedvezmény összege kredit, azaz feltöltés a közösségi vásárláshoz a Social oldalon. Tehát ha itt vásárolsz, a gyártók és forgalmazók által kapott akciós kedvezménnyel invitálnak beszállni a többiekkel a drága es prémium termékeik közösségi vásárlásába. Ha itt vásárolsz akkor ezt extrába kapod. Valamint ha a közösségi vásárlásban összegyűlt sikeresen egy termék ára de nem te voltál a szerencsés, a betett licit összeged 100%-ban visszakapod ide és gyűlik a pénztárcádba levásárolható kedvezményként bármely terméken. Ezt a kapott kredit kedvezményt ami a Social oldalon Indollár, és ha elveszíti a közösségi funkcióját levásárolható kedvezményként működő összeget nevezzük Multikedvezménynek. Kicsit olyan, mintha egy boltban minden árucikkhez járna tombola is, amit ha nyersz elveszíted mert fizetsz, ha nem nyersz akkor visszakapod és levásárolhatod a következő alkalommal.

Mi az a Multikedvezmény?

A Multikedvezmény a nevéből adódóan nem szimpla hanem kettős funkcióval bíró kedvezmény, ami kizárólag a SocialStore-ban elérhető. A Multikedvezmény egyik funkciója a hétköznapokban eddig is ismert árcsökkentő vagyis levásárolható kedvezmény, ami a spórolás egyik klasszikus formája. A másik funkciója pedig a közösségi funkció a közösségi vásárlásokban való részvételhez. Ebben az aktív formájában hívjuk Indollár-nak, ami a Social oldal és közösségi vásárlás egyetlen hivatalos részvételi valutája. 1 Indollár mindig 1 USD-vel egyenlő. Az Indollár mindaddig szabadon használható bármikor, bármeddig, bármennyi termékben ameddig az el nem veszíti közösségi funkcióját és alakul vissza hagyományosan 100%-ban levásárolható kedvezmény összeggé.

Mi a közösségi vásárlás?

A közösségi vásárlást (Social Shopping) valójában az Allyos hozta létre azzal, hogy a Store oldalt es Social oldalt a platformon működő formájában megépítette. A közösségi vásárlás így egy levásárolható kedvezmény alapú közösségi finanszírozás.  A közösségi vásárlás az Allyos platform Social oldalán zajlik, amihez a közösségi funkcióval is rendelkező kedvezményt, mint részvételi összeget (Multikedvezmény) vagy előre feltöltheted Indollár formában vagy a Store oldali vásárláskor a gyártók es forgalmazók adnak es írnak jóvá.

Ingyenes a használat?

Igen. A SocialStore mobil app letöltése és használata ingyenes, csupán profilt kell nyitni hozzá, amihez jár kettő áruház pénztárca is ingyen. Egyik a Store oldali ahová a levásárolható kedvezmény gyűlik, másik pedig a Social Balance, vagyis a közösségi egyenleg ahová vagy feltöltesz amennyit szeretnél bármilyen bankkártyát használva, vagy pedig a Store oldali vásárláskor kapod kreditként az eladótól.

A saját profil készítés is ingyenes?

Igen. Vásárló és felhasználó profil készítés ingyenes. Értékesítői azaz platform partner és influencer profil készítéshez lépj kapcsolatba az érintett részlegünkel és tájékoztatnak.

Hogyan kezdjem az áruház használatát?

Az applikáció letöltése és használata minden országban ingyenes. Letöltés után fiókot kell regisztrálnod amihez kapod a belső pénztárcákat. Fontos, hogy nézd végig az oktató anyagot amit egyben a Help Centerben is megtalálsz bármikor, hiszen a hagyományostól eltérő használatot igényel a közösségi vásárlás amihez fontos megismerned a részleteket. A Push üzeneteket is mindig tartsd bekapcsolva mert ha te vagy a szerencsés közösségi vásárló akkor csak 24 órád van elfogadni a terméket, utána következőt választ a rendszer, hogy senki ne várjon sokáig indokolatlanul. Érdemes megnézni első lépésnek találsz-e bármi hasznosat a Store oldali kínálatban, hiszen minden terméken van kredit jóváírás így a vásárlással már lesz is közösségi egyenleged és beszállhatsz a közösségi vásárlásokba. Ha nem találsz éppen semmit a Store oldalon amire szükséged lehet, tölts fel a Top Up funkcióval és már kezdheted is a közösségi vásárlást. Ha bármelyik aukcióban nem volt szerencséd, a feltöltésed csak a közösségi funkcióját veszíti el, teljes egészében átkerül a Store oldali egyenlegedre és levásárolhatod. Érdemes meggyorsítani a közösségi vásárlásokat és szólni vagy meghívni a legjobb barátaid, így nagyobb eséllyel viszi el valamelyikőtök a te baráti körödből.

Miért a SocialStore az online vásárlás magasabb szintje?

Főleg a végeredmény miatt, mivel a statisztikai adatok szerint a rendszeres használók 76.3%-al magasabb érteket kapnak a pénzükért, vagyis átlag ennyivel olcsóbban jössz ki a vásárlásokkal bármely másik ismert hagyományos vagy online áruházhoz képest. Ezért is nem meglepő, hogy egyre több hagyományos áruház is itt listázza kiemelt termékeit és hozza ide az akcióit, hiszen ők is jobban járnak és a vásárlóik is. Játékosan és nyugodtan teheted próbára a szerencséd minden órában. Lehetőséged nyílik a szíved választotta termékeket megvenni, legyen az okostelefon, óra, TV, autó, utazás, lakás amihez ha a napi vagy heti bevásárlásból már csak egy részt itt végzel akkor a gyártók segítenek hozzájutni.

Az Appról

Miért jobb a Store oldalról vásárolni, mint bármely más online áruházból?

Mert az értékesítő platform partnerek a vásárlásnál állják a nagyértékű vagy luxustermékek közös megvásárlásában való részvételed. Ha te vagy a szerencsés licitáló akkor a te részvételi összeged a vásárlási díj. Ha nem volt szerencséd, a következő alkalomnál bármely terméken 100%-ban levásárolhatod az összeget. Vagyis a gyakorlatban ez az egyetlen online áruház a világon, ahol 3000 Forint kedvezmény akár 3 millio Forintot is érhet, vagy akár egy új autót vagy lakást, luxusnyaralást.

Hogyan tud a Social oldali vásárlás a legolcsóbb lenni?

Csak akkor a legolcsóbb, ha a minimum részvételi díjat, vagyis az 1 USD-t annak tekintjük. Hiába itt a legdrágábbak a termékek, átlag 50%-al magasabb profittal értékesíthetik az eladók, a minimális részvételi összeg 1 USD, amit óránként növelhetsz ha akarsz az aukció időkeretén belül. Tehát valójában azért ez a világ legolcsóbb vásárlási helye, mert te döntheted el mennyit ér meg neked egy egy termék, te döntöd el mit jelent számodra a legolcsóbb. Kockázatod nincs, hiszen levásárolható kedvezménnyel vehetsz csakis reszt.

Mi az az Indollár és hogyan lehet hozzájutni?

Az Indollár az Allyos SocialStore védjegye és egyben az egyetlen fizetőeszköz amivel a közösségi vásárlásokba be tudsz szállni a Social oldalon. Az elköltésének szintén védett egyedi ismertetője, hogy korlátozva van az elköltési sebesség és mennyiség, hiszen óránként csakis 1 Indollárt lehet elkölteni termékenként. Az Indollár így valójában az első olyan fizetőeszköz, ami teljesen egyenrangúvá és egyenlő esélyűvé tesz minden egyes felhasználót, hiszen az egyetlen univerzális korlátot kapta a pénzmozgásához amiből minden embernek a világon egyformán van: az idő. Mivel minden embernek a világon 24 órája van egy nap, a SocialStore platform közösségi alapokon működik így az egyetlen egyenlő közösségi korlátot fejlesztette a vásárlási rendszerbe, tehát minden egyes vásárló naponta maximum 24 dollárral szállhat be egy egy termék megvásárlásába. Indollárt tudsz előre feltölteni a Social pénztárcádba bármilyen bankkártyát használva. Közösségi vásárlásban aktív, tehát Indollár-t addig lehet használni ameddig a célár 100%-ban összegyűlik határidőn belül. Ebben az esetben sikeres közösségi vásárlásról beszélünk, egy résztvevő a finanszírozúk közül kiválasztásra kerül véletlenszerű alapon, aki a betett összegért megveheti a vásárlás jogát. Ebben az esetben az Indollár opciós vételi árrá alakul. Az összes többi résztvevő akiknek nem volt szerencséjük ebben a finanszírozó körben visszakapják az Indollár-jukat, viszont az elveszíti a közösségi funkcióját és 100%-ban levásárolható kedvezménnyé alakul és gyűlik a Store oldalon, amit ezután el lehet költeni vásárlásnál. Lehet Indollár-t szerezni még a gyártóktól és forgalmazóktól is a Store oldali vásárlással. Minden terméken a Multikedvezmény összege jelzi mennyi Indollár kreditet ad az aktuális platform kereskedő partner. Ezt azért kínálják, hogy a Social oldalon így a drágább termékekben minél többen részt vehessenek és a hétköznapi vásárlásukhoz akár jóval nagyobb értékű cikkeket is hazavihessenek.

Miert van fix célára a Social oldali termékeknek?

Mert az a vételár. Itt nem titkos az összegyűlt összeg, és nem is licitverseny az ár, hogy a leggazdagabb vihesse el a terméket. Itt a célárat tesszük közösségi finanszírozásba, így pontosan lehet látni az állást, esélyeket és maximális összeget. Licitálási szabály a minimum 1 dolláros részvétel, maximális licit összeg a hátralevő idő óraban. Ennek pozitív eredménye, hogy így a közösségi vásárlásokban nem a leggazdagabb veheti meg a terméket aki a legmagasabb licitet adta, hanem bármely licitáló aki véletlenszerűen lett kiválasztva amint a kikiáltási ár 100%-ban összegyűlt. Érdemes ezért minden egyes listázott termékben legalább a minimum összeggel, azaz 1 dollárral benne lenni, hogy az esély meglegyen.

Miért van lejárati ideje minden Social terméknek?

Az idővel van korlátozva és garantáltan biztosítva, hogy minden résztvevőnek egyenlő esélyei legyenek. Mivel a minimum részvételi összeg 1USD-re szabályzott, és csak óránként lehet emelni csakis 1 USD-vel, így a maximum részvételi licit összeget a hátralévő idő korlátozza minden terméken. Annyival tudsz maximum licitálni és részt venni így növelve az esélyeid, amennyi idő azaz óra hátra van. Ebben hasonlít a hagyományos aukciókhoz a Social oldal, ugyanakkor hatalmas pozitív különbség is van. Itt a kikiáltási ár az fix, és az aukciónak határideje van.

Mi a legkisebb részvételi összeg a közösségi vásárlásban?

A szabályzat szerint a legkisebb részvételi összeg vagy licit összeg az 1 Indollár, ami minden esetben 1 USD-nek felel meg, mivel a SocialStore egységes globális platform és mindenki minden országban ugyanazt a kínálatot látja dollárban. Amit érdemes itt tudni, hogy a maximum összeg is korlátozva van, hiszen csakis 1 dollárral lehet emelni a licitet óránként.

Mekkora a legnagyobb összeg amivel részt lehet venni egy termék közösségi összedobásában?

Valójában pontosan akkora, amennyi idő vagyis óra még hátra van az adott termék közösségi kampányából. Egy dolgot fontos észben tartani. Ha például egy 1000 dolláros terméknek még van 5 órája hátra, viszont ez a termék nagyon népszerű és van 5000 érdeklődő közösségi vásárló akik a következő 10 percben mind beszállnak a finanszírozásba, akkor hiába van ideálisan 5 óra hátra, rengetegen szállnak be és 10 perc múlva összegyűlhet a termék ára és a gazdája kiválasztásra is kerül. Tehát valójában a lejárati idő csak a maximális aktuális elérési időt mutatja, ha egy termék nagyon populáris akkor az akár 10 percenként is összegyűlhet sok érdeklődő esetén. Ilyenkor a platform értékesítő partneren múlik, mennyi termék áll rendelkezésre, ha több van akkor a termék automatikusan újraindul nulláról teljes elérési idővel a készlete erejéig.

Mi történik a részvételi összegemmel ha letelik az idő?

Ilyen esetben sikertelen közösségi vásárlásról beszélünk, hiszen nem volt elég érdeklődő összedobni 100%-ban a termék árát, az csak részlegesen gyűlt össze. Minden ilyen esetben automatikusan visszakapja minden résztvevő a pénzét vagyis a betett Indollár-ját a pénztárcájába és korlátlanul használthatja bármely másik termékbe vagy akár ugyanebbe is ha újraindítja az értékesitő partner. Tehát nem veszíti el, nem alakul levásárolható kedvezménnyé sem, automatikusan visszakapod és újra próbálkozhatsz vele bármiben a Social oldalon.

Mi az AUTO-In funkció?

Ez egy kényelmi és egyben automata esély növelő funkció. Nagyon hasznos. Mivel a közösségi vásárlásban minden terméknek lejárati ideje van, és az emberek nincsenek ébren 0-24-ben mert aludniuk is kell egyéb más kötelezettségek mellett, így ez a funkció elvégzi helyetted a kijelölt termékbe való Inelést vagyis óránként beszáll 1 újabb dollárral. Ennek a maximális összegét meg tudod adni. Így bármikor bármely terméken eldöntheted az neked mennyit ér meg maximum, mekkora esélyeket szeretnél fixen benne, beállítod és a rendszer automatikusan elvégzi helyetted és óránként beszáll. Nyugodtan aludhatsz és jó eséllyel mire felkelsz már egy jó hír üdvözölhet egy újabb megszerzett termékről amit csak el kell fogadnod. Az AUTO-In funkció csakis az egyenleged keretein belül működik, tehát győződj meg róla, hogy van annyi Indollár elérhetően a számládon amennyivel be fog neked szállni ez a kényelmi automata funkció.

Mit kell csinálnom, ha én lettem a szerencsés kiválasztott?

Először is nagyon örülni. Ilyen esetekben a rendszer küld egy e-mailt is és egy Push üzenetet azonnal. Ezért is fontos a Push üzeneteket a Beállításokban mindig bekapcsolva tartani és az Allyos központi e-mail fiókot pedig engedélyezett ismerős/biztonságos listára tenni. Annál is inkább, mert ilyen esetben csupán 24 órád van elfogadni a vásárlás jogát. Nagyon fontos. Ha te vagy a szerencsés közösségi vásárló, nem a terméket nyerted meg, ez nem egy nyereményjáték. Részt vettél egy termék közösségi finanszírozásában egy adott összeggel, aminek az ára összejött és te lettél a szerencsés aki megkapta a vásárlás jogát. Minden esetben minél előbb meg kell nyitnod az appot és a felugró üzenetnél el tudod utasítani vagy el tudod fogadni a vásárlás jogát amellyel egyben a betett összegeddel ki is fizeted és levonásra kerül. Az a vételár neked amennyivel részt vettál. Viszont mivel elég jó eséllyel sok száz vagy sok ezer másik izgatott résztvevő is segített és részt vett ebben a finanszírozásban, ők is ugyanolyan izgatottak éppen, mint te. Ezért minden ilyen esetben a szerencsésnek csakis 24 órája van elfogadni a vásarlás jogát, az idő lejárta után a rendszer automatikusan egy új résztvevőt választ mindaddig amÍg valaki el nem fogadja. Erre nagyon fontos figyelni mert ez így korrekt minden résztvevővel.

Hogyan tudom segíteni több drága termék összedobását?

Ha nem jött össze egy termék és lejárt az idő, illetve nehezen akar összegyűlni egy termék ára, mind azt jelenti nincs éppen elég érdeklődő ezekre a termékekre akiknek szintén megér minimum 1 dollárt. Ilyenkor több lehetőséged is van és tudsz hatással lenni arra, hogy összejöjjön a célár és te lehess a szerencsés kiválasztott. Megoszthatod a terméket bármely más közösségi platformon, chatben, emailben és a szokásos módokon. Így mások is azonnal tudnak csatlakozni. Továbbá meg tudsz hívni barátokat, ismerősöket is. És rendelkezésedre áll a SocialStore saját social media felülete is a Space, ahol toborozhatsz érdeklődőket a termék összedobására, és közben társaloghattok a részletekről is, vagy akár csatlakozhatsz a már mások által is célnak kitűzött termékek összedobásába amik így gyorsabban összegyűlnek.

Mi a Space vagyis a SocialStore közösségi média szabályzata?

A Space közösségi teret minden Allyos felhasználó és közösségi vásárló használhatja. Abból indulunk ki, hogy mindenki kulturált felnőtt, ezért felelősen és kulturáltan is viselkedik és kommunikál. Nagyon végső és szélsőséges esetekben lépnek közbe moderátor kollégáink, kérünk mindenkit, hogy ezt tartsák szem előtt és tiszteletben. Ha bármely felhasználó vállalhatatlanul és a közösséget zavaró módon viselkedik, attól fenntartjuk a mindenkori jogot kikapcsolni a Space használati funkcióját. A Space felület arra van, hogy vásárlókat toborozzatok, akár célzottan szálljatok be kiválasztott termékekbe, vagy megosszatok egymással hasznos infókat, tanácsokat, esetleg beszámoljatok előző örömökről, tapasztalatokrol a termékekről, a beszállító partnerek szolgáltatásáról, illetve akár hasznos fejlesztési vagy minősegjavító ötleteket is szívesen látnak a felhasználók. Tehát ez egy community, kérünk tiszteljük meg egymást.

Miért jobb az Allyos bármely más nyereményjátéknál?

Ha humorosan kellene erre a kérdésre válaszolni, akkor azért, mert itt folyamatosan nyereményjátékok vannak ráadásul ingyen jár a hétköznapi vásárlások mellé. Az Allyos-ban a Social oldalon sok száz prémium termék vagy szolgáltatás között válogathatsz amibe beszállhatsz, nem mások döntik el mi a nyeremény. Ha valamit kifejezetten szeretnél megnyerni, akkor tehetsz is javaslatot az ügyfélszolgálaton és mi jelezzük a gyártó és forgalmazó partnerek felé. Az Allyos használattal nem kerülsz fel ezer féle adatbázisba ahonnan végtelen irreleváns reklámokkal bombáznak utána, nem kerül be analizálásra minden személyes adatod és használnak kísérleti egérnek marketing cégek, mint látjuk ezt Facebook esetében is. Ha egyszerűen a hétköznapi vagy heti bevásárlások legtöbb tételét a Store oldalról szerzed be, akkor ugyanazon márkák óránként biztosítják neked a vilag legjobb nyereményjátékát a számodra legkívánatosabb termékekre a Social oldalon, ahol még a barátaiddal csak növelheted is az esélyeid és nem ellenségek vagytok.

Miért nem szerencsejáték a közösségi vásárlás?

Elég sok tényből kifolyólag, de az első talán mert már alapból a szerencsejáték törvényi definíciója sem releváns a közösségi vásárlásra. A szerencsejáték definíciója egyszerűsítve az, amikor egyetlen résztvevő aránytalanul nagy haszonhoz juthat a többi résztvevő aránytalanul nagy kockázatvállalása  vagy gazdasági sérelme mellett. A közösségi vásárlás egy teljesen új, nemzetközileg bejegyzett és védett vásárlási alternatíva. Alapja a közösségi finanszírozás ami aukciós keretek között zajlik, és csakis levásárolható kedvezménnyel lehet részt venni. Itt a nyertes a vásárlási jogot kapja amit ha elfogad fizet. Tehát valójában nem nyertes, hiszen csak ő fizet, megvett egy kimagasló akciós kedvezményt. A részvételi árat is mindenki maga dönti el. Kockázat pedig nincs, hiszen 100%-ban levásárolható kedvezménnyel, vásárlási kuponnal vesz mindenki részt. Így aki nem kapta meg a vásárlási jogot az a pénzét kapja vissza amit levásárolhat. Ha pedig Store oldali vásárlásból kaptad kreditként azt az összeget amivel részt vettél a közösségi vásárlásban, akkor az a márka vagy forgalmazó hívott meg téged, hogy tedd próbára a szerencséd ingyen. Ezért is látható használat közben azonnal, hogy az ismert és klasszikus szerencsejátékokkal a közösségi vásárlás működésében nem, maximum elérhető eredményében összehasonlíthatoó, de abban viszont jobb.

Miért nagyon fontos a PUSH üzeneteket bekapcsolva és engedélyezve hagyni az app-ban?

Minden a SocialStore-ban zajló fontos eseményről küld a rendszer automatikusan PUSH üzenetet a tagok készülékére. Arról is, ha te vagy a szerencsés kiválasztott egy közösségi vásárlásban a termékre, és így 24 órán belül el kell fogadni különben új kiválasztás indul. Továbbá a kiemelt hírekről és Top Up promóciókról is megy PUSH üzenet, így rendkívül hasznos és gyakorlatilag a SocialStore használatához elengedhetetlen a PUSH üzenetek bekapcsolva tartása. A Főmenü azon belül Beállítások menüben tudod finomhangolni a PUSH üzenetek szelektálását, így az Allyos sohasem küld Spam-ot vagy reklámot neked.

Miért érdemes naponta legalább egyszer benézni az app-ba?

A Push üzenetek vagy értesítések miatt, nehogy lejárjon a 24 óra és lemaradj a termék elfogadásáról. Mivel sajnos sem Apple sem Google rendszerében a Push üzenet nem garantált szolgáltatás, javasolt 24 óránként benézni és megnyitni az appot, hogy történt-e fontos esemény. Sajnos már több felhasználónk esett bele ebbe a hibába, főleg mikor utaztak vagy nyaraltak, akár gyenge internet kapcsolat miatt, hogy nem reagáltak időben és egy következő résztvevő fogadta el a terméket.

Termékek

Miért különböző a lejárati ideje a Social oldalon listázott termékeknek?

A lejárati idővel van kontrollálva az, hogy mindenki egyenlő eséllyel és maximum a termék árának 10%-ával tudjon részt venni a közösségi vásárlásokban. Tehát a Social oldalon a termék lejárati idejét a célára határozza meg. Egy 1000 dolláros termék összedobására például 100 óra áll rendelkezésre. Így minden esetben minimum 10 finanszírozó kell 100 dollárral ahhoz, hogy ezt összedobják és egyvalaki megkapja. Ha sokkal többen akarják ezt a terméket, akkor példaul 100 finanszírozó is lehet akik 10 dollárt tesznek ebbe a termékbe és így 10 óra alatt össze is gyűlik. De ha 1000 finanszírozó van csak 1 dollárral akkor egy ilyen 1000 dolláros terméket óránként összedobnak és óránként valaki hazavisz egyet 1 dollárért. Mivel a SocialStore a világon mindenhol egyszerre elérhető és célja a Facebook-hoz hasonló méretű felhasználói tábor, 3 milliárd közösségi vásárlóval gyakorlatilag tömegével kerülnek gazdáikhoz luxusautók, luxuslakások, prémium termékek óránként, miközben az egész világ együtt vásárol.

Bárki tehet fel terméket a SocialStore platformra?

Nem. A SocialStore egyedi vásárlási koncepciója és szolgáltatása kizárólag a platformon regisztrált értékesítő partnerek számára elérhető. A regisztráció és szerződés fix kritériumok alapján zajlik és partner referens kollégáink végzik a szűrést és szerződéskötést. Az Allyos 2 éves működés után már több, mint 100 prémium világmárka gyártó illetve forgalmazó partnerrel rendelkezett. Erről a folyamatról bővebben a Partnerek aloldalon tudhatsz meg többet, illetve a regisztráció is onnan elérhető.

Honnan érkeznek a megvásárolt vagy közösen összedobott termékek?

A beszállító vagy értékesítő platform partnerektől, akik pontos nevét a Termék Részletek szegmensben minden terméknél megtalálsz. Az Allyos platformként hasonlóan működik a Booking.com, eBay.com, GoFundMe.com vagy akár a Facebook.com üzleti modellekhez, ahol a platform egyedi szolgáltatást nyújt az eladóknak és a vásárlóknak is egy ingyenes szoftver üzemeltetésével.

Tudok terméket vagy szolgáltatást javasolni a platformra?

Persze, és hálásak is vagyunk érte. Kettő módon tudod ezt megtenni, vagy a products@allyos.com címen, vagy pedig az appot megnyitva a Főmenüben nyisd meg a közösségi médiánkat, a Space-t és írd be az ötleteid, hogy mindenki láthassa. A Space felületet és üzeneteket a legtöbb értékesítő partnerünk is figyeli és a javaslatok alapján új termékeket listáznak a platformon.

Rendelkeznek garanciával a termékek?

Igen, természetesen. Minden SocialStore-on keresztül megvásárolt termék rendelkezik a vonatkozó garanciákkal, ez platform partneri feltételünk az értékesítők felől.

Hol kell érvényesíteni a garanciát vagy esetleges panaszt?

Garanciális ügyek és általános panaszkezelés is a más szolgáltató platformok működéséhez hasonlóan az Allyos-on is az eladó, forgalmazó illetve a forrás felelőssége. Ezek adatai a számlán elérhetőek. Természetesen minden termékre vonatkozik az általános gyártói garancia is, ennek ügyintézése is a megszokott módon a gyártóval kapcsolat felvétel útján működik. Ugyanakkor ilyen esetekben kérünk, hogy minőségbiztosítási okokból jelezd a hasonló ügyek fennállását és a lezárással kapcsolatos tapasztalataidat ügyfélszolgálatunk felé, hogy hiány esetén fejleszthessünk a products@allyos.com központi címen.

Kell vámot fizetnem?

Az esetek túlnyomó többségében nem, mivel igyekszünk a termék értékesítő és kiszolgáló partnereket kereskedelmi tagországokra vagy kontinensekre lebontani. Akkor fordulhat vám költség elő, ha az ország ahonnan használod a SocialStore-t nemrég nyitott, vagyis még új piac, és nincs meg minden listázott terméknek a helyi értékesítője és forrása. Ilyen esetben ezt ügyfélasszisztens kollégáink igyekeznek jelezni írásban feléd. Amennyiben vámköltség merül fel azt a fogadó félnek kell ügyintéznie és fizetnie.

Van bármilyen rejtett költség a vásárlások után?

Nincs. A SocialStore platformon a mindenkori nemzetközi szállítás ingyenessége mellett minden felmerülő költséget is az eladó platform partnerek állnak, tehát minden látható ár a Social és a Store oldalon is teljes ár, nincs további költség. Ha bármikor mást tapasztalsz akár az átvételkor is kérjük azonnal jelezd ügyfelszolgálatunknak a support@allyos.com címen.

Hol tudom nyomonkövetni a termékekkel kapcsolatos információkat?

A Főmenüből a Termékeim szegmensbe lépve elérhető minden a profilodhoz kapcsolódó termék info. Felül az oldal tabulátorral tudsz váltani a Social oldalról szerzett és a Store oldalon vásárolt termék infok és státusz között.

Általános Kérdések

Nem tudok belépni a fiókomba, mit tegyek?

Ilyen technikai hiba esetén jelezd ezt részleteiben a support@allyos.com címen az IT kollégáknak és néhány eszköz adat és részlet egyeztetés után segítenek megoldani a problémát.

Elfelejtettem a jelszavam, mit tegyek?

Ilyen esetben a belépés oldalon találsz emlékeztető küldőt, ami az Allyos profilodhoz regisztrált e-mail címedre küldi ki az emlékeztetőt. Ha bármi okból kifolyólag ez nem működne és nem sikerül megoldani a belépést, kérünk jelezd a support@allyos.com címen és IT kollégáink néhány adat egyeztetés után segítenek megoldani.

Hogyan tudom törölni a profilom?

A Főmenüt megnyitva a Profilod szegmensben találha ez a funkció. Fontos tudnod, hogy a profilod törlésével minden adatbázis adat, tranzakció és kredit vagy kedvezmény is elveszik a profilodból és pénztárcáidból.

Mi történik az egyenlegemmel ha törlöm a profilom?

Ha törlöd a profilod a Store oldali levásárolható kedvezmény egyenleged végleg elveszíted, hiszen az kizárólag a SocialStore-on belül beváltható. Social egyenleged, tehát aktív Indollár-odat lehetőségedben áll visszautaltatni de kizárólag arra a bankkártyára vagy számlára ahonnan eredetileg érkezett. Fontos, hogy a Store oldali vásárlással szerzett ajándék kredit Indollár feltöltést nem áll módunkban visszautalni, hiszen azt a termék gyártója vagy forgalmazója, tehát a platform partner kínálta fel az ő profitjából azzal a céllal, hogy a közösségi vásárlásban vegyél vele részt. Ezért profil törlése esetén a kredit Indollárok is elvesznek.

Szerencsés kiválasztott lettem egy termékre, el is fogadtam, de nem tetszik a színe, mérete, stb, ki tudom cserélni?

Minden ilyen esetben ami konkrét termékkel kapcsolatos a platform értékesítő es forgalmazó partnert kell keresni aki a terméket eladta és akitől származik. Ez az info minden termék részletes leírási részlegénel is elérhető, illetve ha már megkaptad a terméket akkor a számlán vagy szállítási és származási adatok között. Emellett javasoljuk, hogy egyben értesíts minket is a products@allyos.com címen minőségbiztosítási okokból, illetve ha van közvetlen kapcsolattartónk az adott céghez akkor seítünk az elérésben. Akkor is jelezz nekünk ha bármi problémát tapasztaltál az eladói ügyintézés részéről.

Véletlen szálltam be $1-al egy termékbe és még van 19 nap lejárati ideje. Visszakaphatom a pénzt?

Ha véletlen nyomod meg az In gombot és szállsz be egy termék közösségi vásárlásába automatikusan felugrik egy “Undo” azaz visszavonom gomb ami 5 másodpercig elérhető. Mivel véletlen szálltál be, így 5 másodperc elég ezt korrigálni és visszavonni. Amennyiben ezt nem teszed meg, a részveteli összeged hivatalos és része a közösségi finanszírozásnak a lejárati ideig vagy ameddig a termék ára nem jön össze 100%-ban. Ezért a példának hozott esetben meg kell várnod a 19 napot és ha nem jött össze a termék ára akkor automatikusan te is visszakapod a betett összeget. A dolog jó oldala, hogy innentől esélyed van megvenni ezt a terméket ezért az $1-ért, ha összejön az ára és te lettél a szerencsés. Ha nem te lettél, akkor pedig átkerül a Store oldali pénztárcádba és kedvezményként levásárolhatod.

Az Indollár egyenlegem is használhatom a Store oldali vásárlásra?

Nem. Az Indollár még aktív közösségi funkcióval rendelkező kedvezmény, így azt a Store oldalon nem, csakis a Social oldalon lehet használni. Akkor tudod a Store oldalon használni ha részt vettél vele olyan közösségi vásárlásban a Social oldalon ahol sikeresen összegyűlt a termék ára de nem te voltál a szerencsés vásárló, így elveszítetted azon az összegen a közösségi funkciót és hagyományos 100%-ban levásárolható kedvezmény lesz belőle a Store oldalon, ami innentol szabadon használható.

Hol találom a 0-24 Live Chat ügyfélszolgálatot?

A Menüt megnyitva és a Főmenü listából a Help Centerbe belépve automatikusan megnyílik az üdvözlő Live Chat ablaka. Ha nincs szükséged segítségre, az X-el azonnal be is zárhatod. Ha szeretnél élő ügyfélszolgálatos kollégával beszélni, akkor köszönj be és jelezd milyen nyelven preferálod a beszélgetést. Alapból angol nyelvű kollegák állnak rendelkezésre, de szükség esetén több nyelven is tudnak segiteni, beleértve a magyart is. Figyelj arra, hogy ha bezárod a chat ablakat beszélgetés közben, akkor elveszik az addigi tartalom és új üres ablakot fogsz nyitni, tehát érdemes addig nyitva tartani ameddig nem zárul a beszélgetés.

Miért éri meg az Allyos-nak a SocialStore-t üzemelni, hol a profitja?

Nagyon egyszerűen a Social oldalon közösségi vásárlásra kínált termékek emelt árába van építve a platform üzemeltetési költsége és kalkulált haszna is. Továbbá a legtöbb értékesítő platform partner havi platform díjat fizet az értékesítési csatornáért. A Store oldalt ideálisan haszon nélkül üzemeljük, az ottani árak és multikedvezmény teljes mértékben az értékesítők árazása. Az Allyos célja továbbá véglegesen reklám és hagyományos bosszantó fizetett hirdetés mentes maradni a vásárlók számára.

Kiszállítás

Minden esetben ingyenes a kiszállítás?

Igen. A platform alap elvárása, hogy minden partner, értékesítő és kiszolgáló az általa preferált vagy szerződött nemzetközi kiszállító partnerrel rendelkezzen. Így mind a két oldali árak, a Social és a Store oldalakon a teljes költséget tartalmazzák, amiben az ingyenes kiszállítás is benne van.

Ki a szállító partner?

Ez változó, az értékesítő platform partnertől függ. A legtöbb esetben a forgalmazó feltünteti a kiszállító partner nevét a Termék Részletek szegmensben.

Hol tudom nyomonkövetni a szállítást?

Általában kettő helyen. Az egyik az appban alapból elérhető Termékeim menüpontban a Főmenüből. Itt a rendszer automatikusan frissíti a közösen vagy hagyományosan vett termékek sztátuszát a forgalmazó konfirmálásától egészen a kiszállítás pillanatáig. Itt lehet konfirmálni is azaz jóváhagyni a termék átvételét és lezárni a vásárlást, valamint képet készyteni és feltölteni a közösségi oldalaidra és a Space-re, hogy minél többen lássák és bővüljön a közösségi vásárlók tábora. A második lehetőség pedig amikor a gyártó vagy forgalmazó partner olyan szállítóval dolgozik akinek saját tracking rendszere van és emailben kuldik a nyomonkövetési adatokat is.

Ha meggondolom magam egy termékkel kinek küldhetem vissza?

Alapból az értékesítő partnernek akitől jött. Ezek az adatok a csatolt számlákon vagy szállítóleveleken megtalálható. A platformon listázó és értékesítő gyártok és forgalmazók tudnak a termékkel kapcsolatos kérdésekben segíteni, ide értve a garanciát is. Ettől függetlenül javasoljuk, hogy először vedd fel az ügyfélszolgálatunkal a kapcsolatot és értesíts minket is az esetről minőségbiztosítási okokból, illetve lehet, hogy kollégaink tudnak közvetlen ügyintézőt javasolni az adott partnernél. Írj a products@allyos.com címre ilyen esetben.

Minden országba ingyenes a kiszállítás?

Igen. A SocialStore alap működésének egyik feltétele az ingyenes és nemzetközi kiszállítás, hiszen a platform az egész világon egységesen és egyszerre érhető el. Amennyiben lokális termékről van szó, azt a Termék Leírás is és a főfotó is jelzi.

Nagy értékű termék, például autó esetében személyes átvétel is van?

Igen. Kényes termékek vásárlása esetén, mint például autó vagy ingatlan kollégáink minden esetben felveszik veled a kapcsolatot egyeztetni az átvétel és procedura részleteiről. Autó esetében akár a személyes átvetel is lehetséges általában a legkózelebbi márkaszalonból.

Hol tudom a kiszállítási címem módosítani?

A Menüben a Profilodra koppintva a jobb felső sarokban lévő Beállítások fogaskerék ikonnal. Itt tudsz módosítani is és új szállítási vagy több szállítási címet megadni a profilodhoz.

Az alapok

Mi az Allyos?

Az Allyos markanev (ejtsd: olljosz), az angol “All Yours”, azaz minden a tietek kifejezes szlenges hasznalata. Az Allyos ingyenesen letoltheto mobil applikacio, egy kozossegi platform ahol vasarolni lehet. Ujdonsaga, hogy a vilagon egyre nepszerubb kozossegi fianszirozast hozta ossze az online vasarlassal, ami igy egy jatekos formaban a legmagasabb szintre kerult es a legjobb eredmenyt garantalja. Ehhez platformkent egy helyre invitalta az eladokat es a vasarlokat, majd egy vedett technologiai ujitassal egybeepitette a ket ismert vasarlasi megoldast. Igy keszult el az elso ugynevezett SocialStore.

Mi az a SocialStore?

A SocialStore (Kozossegi Aruhaz) gyakorlatilag ket aruhaz egyben. Ket vasarlasi lehetoseg ami egymast kiegeszitve mukodik es garantalja a legjobb eredmenyt es arakat. Fontos kulonbseget tenni az egybeepitett ket aruhaz kozott, ezert a ket oldalt megkulonboztetve nevezzuk Store oldalnak es Social oldalnak. A Store oldal online webaruhazkent mukodik. Szeles kinalat, minden termeken akcios kedvezmeny. Ujdonsag, hogy a kedvezmeny osszeg nem csupan arcsokkento, hanem van egy egyedi funkcioja is, egy kozossegi funkcioja. Ezt a kozossegi funkcioval is rendelkezo akcios kedvezmenyt hivjuk Multikedvezmenynek. A masik oldalon pedig a Social oldal. Itt premium, magas kategorias es luxustermekek kaphatok, emelt aron. Viszont, egyiket sem tudod megvenni egyedul. Itt minden termek arat egyutt dobjuk ossze, kozossegi finanszirozas alapon, aukcios keretek kozott. Annyival szallsz be egy egy termek kozos megvasarlasaba amennyit neked az meger. Ha osszejott az ara egy resztvevo megkapja. Ebben a kozossegi vasarlasban pedig csakis az emlitett Multikedvezmennyel vehetsz reszt. Ez a kapott kedvezmeny kozossegi funkcioja. Ha nem te voltal a szerencses kivalasztott, akkor a kozossegi funkcio elveszett es marad hagyomanyos levasarolhato kedvezmeny, illetve vasarlasi kupon a masik, a Store oldalon. A SocialStore az online vasarlast emelte jatekosan a legmagasabb szintre a levasarolhato kedvezmeny alapu kozossegi finanszirozassal. Igy a vilagon legolcsobb ar a tied is lehet.

Mire jo a Social oldal?

A Social, vagyis Kozossegi oldalon kozossegi vasarlas zajlik. A kozossegi vasarlas biztositja, hogy a vasarlok a vilagon legolcsobban vehetnek meg eddig akar elerhetetlenul draga termekeket, a gyarto vagy elado pedig joval magasabb aron ertekesithet. Az elnevezesbol adodoan a kozossegi vasarlas a nepszeru kozossegi finanszirozas alapon mukodik, vagyis a termek ara eloszlik a vevok kozott amit egyutt dobnak ossze. Ennek gyakorlati menete hasonlit az ismert aukciokhoz, viszont itt a kikialtasi ar fix vagyis nem valtozik. Ezt celarnak nevezzuk, es ezt az osszeget gyujtjuk ossze licithez hasonloan a reszveteli osszegekbol. Tovabbi fontos egyediseg a kozossegi vasarlasban, hogy a minimum reszveteli osszeg az $1. A maximum reszveteli osszeg szinten $1 amit viszont licitszeruen lehet emelni, de csakis orankent ujabb $1-al. Vagyis peldaul egy $100 celaru termek kozossegi vasarlasaba 5 oran belul maximum $5-al szallhatsz be. Szinten ujitas az aukciokhoz kepest, hogy mivel a kikialtasi ar fix, igy amint az osszejott 100%-ban, nem a legmagasabb licitalo kapja meg a termeket, hanem egy veletlen kivalasztott resztvevo barmekkora licit osszeggel. Igy ha te vagy ez a szerencses resztvevo peldaul $1-al, akkor megkapod a termek vasarlasi jogat $1-ert, aminek celarat kozosen dobtatok ossze, es tied a termek.  Azok a kozossegi vasarlo resztvevok akik ebben segitettek de nem volt szerencsejuk sem veszitenek mast, csupan a Store oldalon levasarolhato kedvezmenyuk kozossegi funkciojat.

Mire jo a Store oldal?

Ismert online webaruhaz formaban, ingyenes kiszallitassal tudsz vasarolni termekeket szeles kinalatban es korrekt aron akcios kedvezmennyel. Itt nincs kozossegi vasarlas, ez hasonlit a “Buy Now” funkciohoz az eBay-en. Ami ujitas, hogy az itt vasarolt termekeken az akcios kedvezmeny osszeg lehet megszokottan levonas az arbol vagy akar kredit, azaz feltoltes a kozossegi vasarlashoz a Social oldalon. Vagyis amikor itt vasarolsz, az Allyos platform Store oldalan ertekesito gyartok es forgalmazok altal kinalt akcios kedvezmennyel invitalnak beszallni a dragabb vagy premium termekeik kozossegi vasarlasaba. Ez extrakent jar, ezzel barmikor es folyamatosan probara teheted a szerencsed. Amikor egy kozossegi vasarlasban sikeresen osszegyult egy termek ara de nem te voltal a szerencses kozossegi finanszirozo, a reszveteli osszeged 100%-ban visszakapod es gyulik  levasarolhato kedvezmenykent barmely termeken itt a Store oldalon. Ezt a kinalt akcios osszeget, ami kozossegi funkcioval kreditkent is es levasarolhato kedvezmenykent is mukodik hivjuk Multikedvezmenynek.

Mi az a Multikedvezmeny?

A Multikedvezmeny a nevebol adodoan kettos funkcioval biro kedvezmeny, ami kizarolag a SocialStore-ban elerheto. A Multikedvezmeny egyik funkcioja a hetkoznapokban eddig is ismert arcsokkento vagyis levasarolhato kedvezmeny a Store oldalon, ami a sporolas egyik klasszikus formaja, vasarlasi kuponkent is hivjak. A masik funkcioja pedig a kozossegi funkcio a kozossegi vasarlasokban valo reszvetelhez a Social oldalon. A Multikedvezmeny kozossegi funkciojat ebben az aktiv formajaban hivjuk Indollar-nak, ami a kozossegi vasarlas egyetlen hivatalos reszveteli penzneme. Az egyszeruseg kedveert 1 Indollar mindig 1 USD-vel egyenlo. Az Indollar a Social oldali szabalyok szerint mindaddig szabadon hasznalhato barmennyi termekben, ameddig az el nem vesziti kozossegi funkciojat es marad 100%-ban levasarolhato kedvezmeny a Store oldalon, vagy sikeres kozossegi vasarlas eseten valtjuk be a termek vasarlasi jogara es fizetunk vele.

Mi a kozossegi vasarlas?

A kozossegi vasarlast (Social Shopping) az Allyos hozta letre azzal, hogy lefejlesztette egy platformon mukodoen a Store oldalt es Social oldalt. A kozossegi vasarlas igy egy levasarolhato kedvezmeny alapu kozossegi finanszirozas, ami jatekossa tette az online vasarlast es garantalja a legjobb arakat amihez osszekoti a vilag vasarloit es gyartoit. Maga a kozossegi vasarlas az Allyos platform Social oldalan zajlik, amihez a kozossegi funkcioval is rendelkezo kedvezmenyt, mint reszveteli osszeget (Multikedvezmeny) vagy elore feltoltheted Indollar formaban vagy a Store oldali vasarlassal irodik jova amit a gyartok es forgalmazok adnak.

Ingyenes a hasznalat?

Igen. A SocialStore mobil app letoltese es hasznalata minden orszagban ingyenes, csupan profilt kell nyitni, amihez jar ketto szinten ingyenes belso penztarca. Egyik a Store Balance ahova a levasarolhato kedvezmeny gyulik, masik a Social Balance ahol a kozossegi egyenleg van. Kozossegi egyenlegedre barmikor feltolthetsz barmilyen bankartyat hasznalva Indollart, vagyis kozossegi funkcioval rendelkezo levasarolhato kedvezmenyt, vagy a Store oldali vasarlaskor kaphatod kreditkent az eladotol.

A sajat profil keszites is ingyenes?

Igen. Vasarlo es felhasznalo profil keszites ingyenes. Ertekesitoi azaz platform partner es influencer profil kesziteshez lepj kapcsolatba az erintett reszlegunkel es tajekoztatnak a szerzodes felteteleirol.

Hogyan kezdjem az aruhaz hasznalatot?

Az applikacio Google es Apple aruhazbol valo ingyenes letoltese utan sajat profilt kell regisztralnod amihez kapod a belso penztarcakat. Fontos, hogy nezd vegig az oktato anyagot ami egyben a hasznalati utasitas is. A Help Centerben is megtalalod barmikor, hiszen a hagyomanyostol eltero hasznalatot igenyel a kozossegi vasarlas amihez fontos megismerned a reszleteket. A Push uzeneteket is mindig tartsd bekapcsolva mert ha te vagy a szerencses kozossegi vasarlo akkor csak 24 orad van elfogadni a termeket, utana kovetkezot valaszt a rendszer, hogy senki ne varjon sokaig indokolatlanul. Erdemes megnezni elso lepesnek talalsz-e barmi hasznosat a Store oldali kinalatban, hiszen minden termeken van kredit jovairas igy a vasarlassal mar lesz is kozossegi egyenleged es beszallhatsz a kozossegi vasarlasokba. Ha nem talalsz eppen semmit a Store oldalon amire szukseged lehet, tolts fel Indollar-t a Top Up funkcioval es mar kezdheted is a kozossegi vasarlast. Ha barmelyik sikeresen osszegyult kozossegi vasarlasban nem volt szerencsed, a feltoltesed csak a kozossegi funkciojat vesziti el, teljes egeszeben atkerul a Store oldali egyenlegedre es levasarolhatod. Erdemes meggyorsitani a kozossegi vasarlasokat es szolni vagy meghivni a legjobb barataid, igy nagyobb esellyel viszi el valamelyikotok a te barati korodbol.

Miert a SocialStore az online vasarlas magasabb szintje?

Foleg a kimagaslo eredmeny miatt amit a koncepcio kinal. Az elmult evek statisztikai adatai szerint a rendszeres hasznalok 76.3%-al olcsobban tudnak vasarolni barmely hagyomanyos online vagy offline aruhazhoz kepest, ide ertve az Amazon-t is. Ezert nem meglepo, hogy egyre tobb hagyomanyos aruhaz is itt listazza kiemelt termekeit es hozza a platformra az akcioit, hiszen ok is es a vasarloik is jobban jarnak. Jatekosan, izgalmasan, kockazat mentesen teheted probara a szerencsed minden oraban ami a napi vagy heti bevasarlasaid melle jar. A Social oldalon legrosszabb esetben 90%-al olcsobban, legjobb esetben $1-ert van lehetoseged megvenni olyan termekeket is amiket eddig egyaltalan nem tartottal elerhetonek. A Store oldali vasarlassal pedig engedd, hogy az ismert vilagmarkak a kozossegi funkcios kredittel alljak akar az uj autod vagy kovetkezo mediterran nyaralasod.

Az Approl
Miert jobb a Store oldalrol vasarolni, mint barmely mas online aruhazbol?

A versenykepes es akcios arak melle kapott multifunkcios kedvezmennyel az ertekesito platform partnerek a vasarlasnal alljak a nagyerteku vagy luxustermekek kozos megvasarlasaban valo reszveteled. Ha te vagy a szerencses kozossegi vasarlo, akkor a te reszveteli osszeged a vasarlasi dij, azaz a termek ara szamodra. Ha nem volt szerencsed, a kovetkezo alkalomnal barmely termeken 100%-ban levasarolhatod az osszeget. Vagyis a gyakorlatban ez az egyetlen online aruhaz a vilagon, ahol 3000 Forint kedvezmeny akar 3 millio Forintot is erhet, vagy akar egy uj autot vagy lakast, luxusnyaralast.

Hogyan tud a Social oldali vasarlas a legolcsobb lenni?

Akkor a legolcsobb, ha a minimum reszveteli dijat, vagyis az 1 USD-t annak tekintjuk. A vegleges veteli arat mindig te dontod el, hiaba itt a legdragabbak a termekek. Atlag 50%-al magasabb profittal ertekesitenek az eladok, de a minimalis reszveteli osszeg 1 USD, amit orankent novelhetsz ha akarsz az aukcio vagyis a kozossegi kampany lejarati idejen belul. Valojaban azert ez a vilag legolcsobb vasarlasi helye, mert te dontheted el mennyit er meg neked egy egy termek, te dontod el mit jelent szamodra a legolcsobb. Kockazatod nincs, hiszen levasarolhato kedvezmennyel vehetsz csakis reszt.

Mi az az Indollar es hogyan lehet hozzajutni?

Az Indollar az Allyos SocialStore vedjegye es egyben az egyetlen fizeto eszkoz amivel a kozossegi vasarlasokba be tudsz szallni a Social oldalon. Az elkoltesenek szinten vedett egyedi ismertetoje, hogy korlatozva van az elkoltesi sebesseg es mennyiseg, hiszen orankent csakis 1 Indollart lehet elkolteni termekenkent. Az Indollar igy valojaban az elso olyan fizetoeszkoz, ami teljesen egyenranguva es egyenlo eselyuve tesz minden egyes felhasznalot, hiszen az egyetlen univerzalis korlatot kapta a penzmozgasahoz amibol minden embernek a vilagon egyforman van, ami az ido. Mivel minden embernek a vilagon 24 oraja van egy nap, a SocialStore platform kozossegi alapokon mukodik igy az egyetlen egyenlo kozossegi korlatot fejlesztette a vasarlasi rendszerbe, tehat minden egyes vasarlo naponta maximum 24 dollarral szallhat be egy egy termek megvasarlasaba. Indollart tudsz elore feltolteni a Social penztarcadba barmilyen bankkartyat hasznalva. Kozossegi vasarlasban aktiv, tehat Indollar-t addig lehet hasznalni ameddig a a celar 100%-ban osszegyulik hataridon belul. Ebben az esetben sikeres kozossegi vasarlasrol beszelunk, egy resztvevo a finanszirozok kozul kivalasztasra kerul veletlenszeru alapon, aki a betett osszegert megveheti a vasarlas jogat. Ebben az esetben az Indollar opcios veteli arra alakul. Az osszes tobbi resztvevo akiknek nem volt szerencsejuk ebben a finanszirozo korben visszakapjak az Indollar-jukat, viszont az elvesziti a kozossegi funkciojat es 100%-ban levasarolhato kedvezmennye alakul es gyulik a Store oldalon, amit ezutan el lehet kolteni vasarlasnal. Lehet Indollar-t szerezni meg a gyartoktol es forgalmazoktol is a Store oldali vasarlassal. Minden termeken a Multikedvezmeny osszege jelzi mennyi Indollar kreditet ad aktualis platform kereskedo partner. Ezt azert kinaljak, hogy a Social oldalon igy a dragabb termekekben minel tobben reszt vehessenek es a hetkoznapi vasarlasukhoz akar joval nagyobb erteku cikkeket is hazavihessenek.

Miert van fix celara a Social oldali termekeknek?

Mert az a vetelar. Itt nem titkos az osszegyult osszeg, es nem is licitverseny az ar, hogy a leggazdagabb vihesse el a termeket. Itt vilagosan a celar a kozossegi finanszirozas alapja. Licit azaz reszveteli szabaly a minimum 1 dollaros reszvetel, maximalis licit osszeg $1 orankent, tehat a hatralevo ido oraban. Ennek pozitiv eredmenye, hogy igy a kozossegi vasarlasokban nem a leggazdagabb veheti meg a termeket a legmagasabb licit osszeggel, hanem barmely licitalo aki veletlenszeruen lett kivalasztva amint a kikialtasi ar 100%-ban osszegyult. Erdemes ezert minden egyes listazott termekben legalabb a minimum osszeggel, azaz 1 dollarral benne lenni, hogy az esely meglegyen.

Miert van lejarati ideje minden Social termeknek?

Az idovel van korlatozva es garantaltan biztositva, hogy minden resztvevonek egyenlo eselyei legyenek. Mivel a minimum reszveteli osszeg 1USD-re szabalyzott, es csak orankent lehet emelni ujabb 1 USD-vel, igy a maximum reszveteli osszeget a hatralevo ido korlatozza minden termeken. Annyival tudsz maximum reszt venni igy novelve az eselyeid, amennyi ido azaz ora hatra van. Ebben hasonlit a hagyomanyos aukciokhoz a Social oldal, ugyanakkor hatalmas pozitiv kulonbseg is van. Itt a kikialtasi ar az fix, es az aukcioknak, amit kozossegi kampanynak hivunk hatarideje van.

Mi a legkisebb reszveteli osszeg a kozossegi vasarlasban?

A szabalyzat szerint a legkisebb reszveteli osszeg vagy licit osszeg az 1 Indollar, ami minden esetben 1 USD-nek felel meg, mivel a SocialStore egyseges globalis platform es mindenki minden orszagban ugyanazt a kinalatot latja dollarban. Amit erdemes itt tudni, hogy a maximum osszeg is korlatozva van, hiszen csakis 1 dollarral emelheted a kozossegi vasarlasban valo reszveteled orankent.

Mekkora a legnagyobb osszeg amivel reszt lehet venni egy termek kozossegi osszedobasaban?

Valojaban pontosan akkora, amennyi ido vagyis ora meg hatra van az adott termek kozossegi kampanyabol. Mivel minden termek kozossegi vasarlasaba csak a celar maximum 10%-aval tudsz beszallni, igy minimum 10 resztvevo kell egy termek sikeres osszedobasara, vagy maximum annyi amennyi a termek ara dollarban. Egy dolgot fontos eszben tartani. Ha peldaul egy 1000 dollaros termeknek meg van 5 oraja hatra, viszont ez a termek nagyon nepszeru es van 5000 erdeklodo kozossegi vasarlo akik a kovetkezo 10 percben mind beszallnak a finanszirozasba, akkor hiaba van peldaul 5 ora hatra, rengetegen szallnak be es 10 perc mulva osszegyulhet a termek ara es a gazdaja kivalasztasra is kerul. Tehat valojaban a lejarati ido csak a maximalis aktualis eleresi idot mutatja, ha egy termek nagyon popularis akkor az akar 10 percenkent vagy percenkent is osszegyulhet sok erdeklodo eseten. Ilyenkor a platform ertekesito partneren mulik, mennyi termek all rendelkezesre, ha tobb van akkor a termek automatikusan ujraindul nullarol teljes eleresi idovel a keszlete erejeig.

Mi tortenik a reszveteli osszegemmel ha letelik az ido es nem jott ossze a celar?

Ilyen esetben sikertelen kozossegi vasarlasrol beszelunk, hiszen nem volt eleg erdeklodo osszedobni 100%-ban a termek arat, az csak reszlegesen gyult ossze. Minden ilyen esetben automatikusan visszakapja minden resztvevo a penzet vagyis a betett Indollar-jat a Social penztarcajaba es korlatlanul hasznalthatja barmely masik termekbe vagy akar ugyanebbe is ha ujrainditja az ertekesito partner. Tehat nem vesziti el, nem alakul levasarolhato kedvezmennye sem, automatikusan visszakapod es ujra probalkozhatsz vele barmiben a Social oldalon.

Mi az AUTO-In funkcio?

Ez egy kenyelmi es egyben automata esely novelo funkcio. Nagyon hasznos, mivel a kozossegi vasarlasban minden termeknek lejarati ideje van, es az emberek nincsenek ebren 0-24. Ez a funkcio elvegzi helyetted a kijelolt termekbe valo Inelest vagyis orankent beszall 1 ujabb dollarral. Ennek a maximalis osszeget meg tudod adni. Igy barmikor barmely termeken eldontheted az neked mennyit er meg maximum, mekkora eselyeket szeretnel fixen benne. Beallitod es a rendszer automatikusan elvegzi helyetted, vagyis orankent beszall. Nyugodtan aludhatsz es jo esellyel mire felkelsz mar egy jo hir var egy ujabb megszerzett termekrol amit csak el kell fogadnod. Az AUTO-In funkcio csakis az egyenleged keretein belul mukodik, tehat gyozodj meg rola, hogy van annyi Indollar elerhetoen a szamladon amennyivel be fog neked szallni ez a kenyelmi automata funkcio.

Mit kell csinalnom, ha en lettem a szerencses kivalasztott?

Ilyen esetekben a rendszer kuld egy e-mailt is es egy Push uzenetet azonnal. Ezert is fontos a Push uzeneteket a Beallitasokban mindig bekapcsolva tartani es az Allyos kozponti e-mail fiokot pedig engedelyezett ismeros/biztonsagos listara tenni. Annal is inkabb, mert ilyen esetben csupan 24 orad van elfogadni a vasarlas jogat. Nagyon fontos. Ha te vagy a szerencses kozossegi vasarlo, nem a termeket nyerted meg, ez nem nyeremenyjatek. Reszt vettel egy termek kozossegi finanszirozasaban egy adott osszeggel, aminek az ara osszejott es te lettel a szerencses aki megkapta a vasarlas jogat. Minden esetben minel elobb meg kell nyitnod az appot es a felugro uzenetnel el tudod utasitani vagy el tudod fogadni a vasarlas jogat amellyel egyben a betett osszegeddel ki is fizeted es levonasra kerul. Az a vetelar neked amennyivel reszt vettel. Viszont mivel eleg jo esellyel sok szaz vagy sok ezer masik izgatott resztvevo is segitett mivel reszt vett ebben a finanszirozasban, ok is ugyanolyan izgatottak eppen, mint te. Ezert minden ilyen esetben a szerencsesnek csakis 24 oraja van elfogadni a vasarlasi opciot, az ido lejarta utan a rendszer automatikusan egy uj resztvevot valaszt mindaddig amig valaki el nem fogadja. Erre nagyon fontos figyelni mert ez igy korrekt minden resztvevovel.

Hogyan tudom segiteni, gyorsitani draga termek osszedobasat?

Ha nem jott ossze egy termek es lejart az ido, illetve nehezen akar osszegyulni egy termek ara, mind azt jelenti nincs eppen eleg erdeklodo akinek szinten meger minimum 1 dollart. Ilyenkor tobb lehetoseged is van es tudsz hatassal lenni arra, hogy osszejojjon a celar es eselyed legyen. Megoszthatod a termeket barmely mas kozossegi platformon, chatben, emailben es a szokasos modokon. Igy masok is azonnal tudnak csatlakozni. Tovabba meg tudsz hivni baratokat, ismerosoket, es rendelkezesedre all a SocialStore sajat social media felulete is a Space, ahol toborozhatsz erdeklodoket a termek osszedobasara, es kozben tarsaloghattok a reszletekrol, vagy akar csatlakozhatsz a mar masok altal is celnak kituzott termekek osszedobasaba amik igy gyorsabban osszegyulnek.

Mi az a Space es mi a szabalyzata? vagyis a SocialStore kozossegi media szabalyzata?

A Space a SocialStore belso kozossegi mediaja kizarolag kozossegi vasarloknak. Kozossegi ter amit minden Allyos felhasznalo eler. Abbol indulunk ki, hogy mindenki kulturalt felnott, ezert felelosen es kulturaltan is viselkedik es kommunikal. Nagyon vegso es szelsoseges esetekben lepnek kozbe moderator kollegaink, kerunk mindenkit, hogy ezt tartsak szem elott es tiszteletben. Ha barmely felhasznalo vallalhatatlanul es a kozosseget zavaro modon viselkedik, attol fenntartjuk a mindenkori jogot megvonni a Space hasznalati funkciojat. A Space felulet arra van, hogy vasarlokat toborozzatok, akar celzottan szalljatok be kivalasztott termekekbe, vagy megosszatok egymassal hasznos infokat, tanacsokat, esetleg beszamoljatok elozo oromokrol, tapasztalatokrol a termekekrol, a beszallito partnerek szolgaltatasarol, illetve akar hasznos fejlesztesi vagy minoseg javito otleteket is szivesen latnak a felhasznalok. Ez egy community, kerunk tiszteljuk meg egymast.

Miert jobb az Allyos barmelyik nyeremenyjateknal?

Az online vasarlas innovacioja, a levasarolhato kedvezmeny alapu kozossegi finanszirozas semmilyen alapon nem osszehasonlithato a klasszikus nyeremenyjatekkal. A kozossegi finanszirozas tud megdobbento eredmenyt nyujtani, ezt lathatjuk az adozas rendszereben is minden nap, hiszen peldaul egy gigantikusan draga uj hid epitesenek koltseget vagy egy uj autopalya arat kozosen dobjuk ossze az adolevonasunkbol. A kozossegi vasarlasban ha peldaul egy uj auto ara osszejott a veletlen kivalasztott resztvevo nem nyer, hiszen csak o fizet. Annyit fizet az autoert, amennyit beletett a kozos megvasarlasba. Nyilvan ha ez alacsony osszeg, peldaul 100.000 Forint egy 10 millios autonal, az okozhat nyeremeny extazist. Ha meg peldaul a minimum reszveteli osszeggel, a durvan 400 Forintal ($1) lesz valaki kivalasztott, az barmely nyeremenyjatekot megszegyenito eredmeny. De ez a kozosseg ereje. Az Allyos hasznalattal nem kerulsz fel ezer fele adatbazisba ahonnan vegtelen irrelevans reklamokkal bombaznak eleted vegeig. Nem kerul be analizalasra minden szemelyes fotod es csaladod adatai es hasznalnak kiserleti egernek marketing cegek, mint lattuk ezt Facebook eseteben. Ha egyszeruen a hetkoznapi bevasarlast a Store oldalrol szerzed be, akkor ugyanazon markak orankent nyujtjak neked a vilag legalacsonyabb arait ami akar $1 is lehet a Social oldalon. A barataiddal pedig csak novelheted az eselyeid es nem egymas ellensegei vagytok.

Miert nem szerencsejatek a kozossegi vasarlas?

Elsore mar alapbol a szerencsejatek torvenyi illetve egyetemes definicioja sem relevans a kozossegi vasarlasra. A szerencsejatek definicioja egyszerusitve az, amikor egyetlen resztvevo aranytalanul nagy haszonhoz juthat a tobbi resztvevo aranytalanul nagy kockazatvallalasa vagy gazdasagi serelme mellett. A kozossegi vasarlasban senki nem vallal kockazatot, hiszen vasarlasi szandek van. A kozossegi vasarlas egy teljesen uj, nemzetkozileg bejegyzett es vedett vasarlasi innovacio. Alapja a kozossegi finanszirozas ami tovabbfejlesztett aukcios keretek kozott zajlik, es kizarolag 100%-ban levasarolhato kedvezmennyel lehet benne reszt venni. Itt a „nyertes“, a sikeres kozozssegi vasarlasban resztvevok kozul egy veletlen kivalasztott resztvevo nem nyer, hanem fizet. Fizet a vasarlasi jogert ha azt elfogadja. Valojaban nem nyertes, a veletlen kivalasztasban szerencseje volt, megvehet egy kimagaslo akcios kedvezmenyt. Ennek arat maga dontotte el a reszveteli osszeggel. Kockazat nem volt, vesziteni ezzel senki nem tudott, hiszen 100%-ban levasarolhato kedvezmennyel, vasarlasi kuponnal vesz mindenki reszt. Akik nem a vasarlasi opciot kaptak azok a penzuket, tehat a levasarolhato kedvezmenyt kapjak vissza. A kozossegi vasarlashoz szukseges osszeget ajandekba illetve kreditkent is kaphatod a Store oldalrol vasarlassal. Minden ilyen esetben a megvett termek gyartoja vagy forgalmazoja, mint platform partner hivott meg teged a sajat profitjabol lefaragott osszeggel, hogy adj eselyt magadnak a tobbiekkel osszedobni a termekek arat a kozossegi vasarlasban. Ezert valik egyertelmuve hasznalat kozben, hogy az ismert es hagyomanyos szerencsejatekokkal, lottoval, sorsjegyekkel a kozossegi vasarlas mukodeseben abszolut nem, maximum elerheto eredmenyeben osszehasonlithato, abban viszont joval magasabb szintu es kulturaltan jobb technologiai megoldas.

Miert nagyon fontos a PUSH uzeneteket bekapcsolva es engedelyezve hagyni az app-ban?

Minden a SocialStore-ban zajlo fontos esemenyrol kuld a rendszer automatikusan PUSH uzenetet a tagok keszulekere. Arrol is, ha te vagy a szerencses kivalasztott egy kozossegi vasarlasban a termekre, es igy 24 oran belul el kell fogadni kulonben uj kivalasztas indul. Tovabba a kiemelet hirekrol es Top Up promociokrol is megy PUSH uzenet, igy rendkivul hasznos es gyakorlatilag a SocialStore hasznalatahoz elengedhetetlen a PUSH uzenetek bekapcsolva tartasa. A Fomenu azon belul Beallitasok menuben tudod finomhangolni a PUSH uzenetek szelektalasat, igy az Allyos sohasem kuld Spam-ot vagy reklamot neked.

Miert erdemes naponta legalabb egyszer benezni az app-ba?

A Push uzenetek vagy ertesitesek miatt, nehogy lejarjon a 24 ora es lemaradj a termek elfogadasarol. Mivel sajnos sem Apple sem Google rendszereben a Push uzenet nem garantalt szolgaltatas, javasolt 24 orankent benezni es megnyitni az appot, hogy tortent-e fontos esemeny. Sajnos mar tobb felhasznalonk esett bele ebbe a hibaba, foleg mikor utaztak vagy nyaraltak, akar gyenge internet kapcsolat miatt, hogy nem reagaltak idoben igy egy kovetkezo resztvevo fogadta el a termeket.

Termekek
Miert kulonbozo a lejarati ideje a Social oldalon listazott termekeknek?

A lejarati idovel van kontrollalva az, hogy mindenki egyenlo esellyel es maximum a termek aranak 10%-aval tudjon reszt venni a kozossegi vasarlasokban. Tehat a Social oldalon a termek lejarati idejet a celara hatarozza meg. Egy 1000 dollaros termek osszedobasara peldaul 100 ora all rendelkezesre. Igy minden esetben minimum 10 finanszirozo kell maximum 100 dollarral ahhoz, hogy ezt osszedobjak es egyvalaki megkapja. Ha sokkal tobben akarjak ezt a termeket, akkor peldaul 100 finanszirozo is lehet akik 10 dollart tesznek ebbe a termekbe es igy 10 ora alatt ossze is gyulik. De ha 1000 finanszirozo van csak 1 dollarral akkor egy ilyen 1000 dollaros termeket orankent osszedobnak es orankent valaki hazavisz egyet 1 dollarert. Mivel a SocialStore a vilagon mindenhol egyszerre elerheto es celja a Facebook-hoz hasonlo meretu felhasznaloi tabor, 3 milliard kozossegi vasarloval gyakorlatilag tomegevel kerulnek gazdaikhoz luxusautok, luxuslakasok, premium termekek orankent, mivel az egesz vilag egyutt vasarol egy helyen.

Barki tehet fel termeket a SocialStore platformra?

Nem. A SocialStore egyedi vasarlasi koncepcioja es szolgaltatasa kizarolag a platformon regisztralt ertekesito partnerek szamara elerheto. A regisztracio es szerzodes fix kriteriumok alapjan zajlik es partner referrens kollegaink vegzik a minosegellenorzest es szurest. Az Allyos 2 eves mukodes utan mar tobb, mint 100 premium vilagmarka gyarto illetve forgalmazo partnerrel rendelkezett. Errol a folyamatrol bovebben a Partnerek aloldalon tudhatsz meg tobbet, illetve a regisztracios szandek jelzes is onnan elerheto.

Honnan erkeznek a megvasarolt vagy kozosen osszedobott termekek?

A beszallito vagy ertekesito platform partnerektol, akik pontos nevet a Termek Reszletek szegmensben minden termeknel megtalalsz. Az Allyos platformkent hasonloan mukodik a Booking.com, Arukereso, eBay.com, Uber, GoFundMe.com vagy akar a Facebook.com uzleti modellekhez, ahol a platform egyedi szolgaltatast nyujt az eladoknak es a vasarloknak egy ingyenes szoftver uzemeltetesevel.

Tudok termeket vagy szolgaltatast javasolni a platformra?

Persze, es halasak is vagyunk erte. Ketto modon tudod ezt megtenni, vagy a products@allyos.com cimen, vagy pedig az appot megnyitva a Fomenuben nyisd meg a kozossegi mediankat, a Space-t es ird be az otleteid, hogy mindenki lathassa. A Space feluletet es uzeneteket a legtobb ertekesito partnerunk is figyeli es a javaslatok alapjan uj termekeket listaznak a platformon.

Rendelkeznek garanciaval a termekek?

Igen, termeszetesen. Minden SocialStore-on keresztul megvasarolt termek rendelkezik a vonatkozo garanciakkal, ez platform partneri feltetelunk a listazo ertekesitok felol. Ugyanazok a garanciak ervenyesulnek a SocialStore-bol megvett termekekere, mint amit a termek ertekesito a sajat uzeleteben vagy feluleten kapnal.

Hol kell ervenyesiteni a garanciat vagy esetleges panaszt?

Garancialis ugyek es altalanos panaszkezeles is a mas szolgaltato platformok mukodesehez hasonloan az Allyos-on is az elado, forgalmazo illetve a forras felelossege. Ezek adatai a szamlan illetve szallitolevelen elerhetoek. Termeszetesen minden termekre vonatkozik az altalanos gyartoi garancia is, ennek ugyintezese is a megszokott modon a gyartoval kapcsolat felvetel utjan mukodik. Ugyanakkor ilyen esetekben kerunk, hogy minosegbiztositasi okokbol jelezd a products@allyos.com kozponti cimen hasonlo ugyek fennallasat es a lezarassal kapcsolatos tapasztalataidat ugyfelszolgalatunk fele, hogy hiany eseten fejleszthessunk esetleg segithessuk a folyamatot.

Kell vamot fizetnem?

Az esetek tulnyomo tobbsegeben nem, mivel igyekszunk a termek ertekesito es kiszolgalo partnereket, mint forras kereskedelmi tagorszagok vagy kontinensekre lebontani azonos vamzonakon belul. Akkor fordulhat vam koltseg elo, ha az orszag ahonnan hasznalod a SocialStore-t nemreg nyitott, vagyis meg uj piac, es nincs meg minden listazott termeknek a helyi ertekesitoje es forrasa. Ilyen esetben ezt ugyfelasszisztens kollegaink jelzik irasban feled. Amennyiben vamkoltseg merul fel azt a fogado felnek kell ugyinteznie es fizetnie.

Van barmilyen rejtett koltseg a vasarlasok utan?

Nincs. A SocialStore platformon a mindenkori nemzetkozi szallitas ingyenessege mellett minden felmerulo koltseget is az elado platform partnerek allnak, tehat minden lathato ar a Social es a Store oldalon is teljes ar, nincs tovabbi koltseg. Ha barmikor mast tapasztalsz akar az atvetelkor is kerjuk azonnal jelezd ugyfelszolgalatunknak a support@allyos.com cimen, hogy ki tudjuk vizsgalni az esetet.

Hol tudom nyomonkovetni a termekekkel kapcsolatos informaciokat?

A Fomenubol a Termekeim szegmensbe lepve elerheto minden a profilodhoz kapcsolodo termek info. Felul az oldal tabulatorral tudsz valtani a Social oldalrol szerzett es a Store oldalon vasarolt termek infok es statusz kozott.

Altalanos Kerdesek
Nem tudok belepni a fiokomba, mit tegyek?

Ilyen technikai hiba eseten jelezd ezt reszleteiben a support@allyos.com cimen az IT kollegaknak es nehany eszkoz adat es reszlet egyeztetes utan segitenek megoldani a problemat.

Elfelejtettem a jelszavam, mit tegyek?

Ilyen esetben a belepes oldalon talalsz emlekezteto kuldot, ami az Allyos profilodhoz regisztralt e-mail cimedre kuldi ki az emlekeztetot. Ha barmi okbol kifolyolag ez nem mukodne es nem sikerul megoldani a belepest, kerunk jelezd a support@allyos.com cimen es IT kollegaink nehany adat egyeztetes utan segitenek megoldani.

Hogyan tudom torolni a profilom?

A Fomenut megnyitva a Profilod szegmensben talalhato ez a funkcio. Fontos tudnod, hogy a profilod torlesevel minden adatbazis adat, tranzakcio es kredit vagy kedvezmeny is elveszik a profilodbol es penztarcaidbol.

Mi tortenik az egyenlegemmel ha torlom a profilom?

Ha torlod a profilod a Store oldali levasarolhato kedvezmeny egyenleged vegleg elveszited, hiszen az kizarolag a SocialStore-on belul bevalthato. Social egyenleged, tehat aktiv Indollar-odat lehetosegedben all visszautaltatni de kizarolag arra a bankartyara vagy szamlara ahonnan eredetileg erkezett. Fontos, hogy a Store oldali vasarlassal szerzett ajandek kredit Indollar feltoltest nem all modunkban visszautalni, hiszen azt a termek gyartoja vagy forgalmazoja, tehat a platform partner kinalta fel az o profitjabol kizarolag azzal a cellal, hogy a kozossegi vasarlasban vegyel vele reszt. Ezert profil torlese eseten a kredit Indollarok is elvesznek.

Kozossegi vasarlasban en lettem a szerencses kivalasztott egy termekre, el is fogadtam, de nem tetszik a szine, merete, stb, ki tudom cserelni?

Minden ilyen esetben ami konkret termekkel kapcsolatos a platform ertekesito es forgalmazo partneret kell keresni aki a termeket eladta es akitol szarmazik. Ez az info minden termek reszletes leirasi reszlegenel is elerheto, illetve ha mar megkaptad a termeket akkor a szamlan vagy szallitasi es szarmazasi adatok kozott. Emellett javasoljuk, hogy egyben ertesits minket is a products@allyos.com cimen minosegbiztositasi okokbol, illetve ha van kozvetlen kapcsolattartonk az adott ceghez akkor segitunk az eleresben. Akkor is jelezz nekunk ha barmi problemat tapasztaltal az eladoi ugyintezes reszerol.

Veletlen szalltam be $1-al egy termekbe es meg van 19 nap lejarati ideje. Visszakaphatom a penzt?

Ha veletlen nyomod meg az In gombot es szallsz be egy termek kozossegi vasarlasaba automatikusan felugrik egy “Undo” azaz visszavonom gomb ami 5 masodpercig elerheto. Mivel veletlen szalltal be, igy 5 masodperc eleg ezt korrigalni es visszavonni. Amennyiben ezt nem teszed meg, a reszveteli osszeged hivatalos es resze a kozossegi finanszirozasnak a lejarati ideig vagy ameddig a termek ara nem jon ossze 100%-ban. Ezert a peldanak hozott esetben meg kell varnod a 19 napot es ha nem jott ossze a termek ara akkor automatikusan te is visszakapod a betett osszeget. A dolog jo oldala, hogy innentol eselyed van megvenni ezt a termeket ezert az $1-ert, ha osszejon az ara es te lettel a szerencses. Ha nem te lettel, akkor pedig atkerul a Store oldali penztarcadba es kedvezmenykent levasarolhatod.

Az Indollar egyenlegem is hasznalhatom a Store oldali vasarlasra?

Nem. Az Indollar meg aktiv kozossegi funkcioval rendelkezo kedvezmeny, igy azt a Store oldalon nem, csakis a Social oldalon lehet hasznalni. Akkor tudod a Store oldalon hasznalni ha reszt vettel vele olyan kozossegi vasarlasban a Social oldalon ahol sikeresen osszegyult a termek ara de nem te voltal a szerencses resztvevo, igy elveszitetted azon az osszegen a kozossegi funkciot es hagyomanyos 100%-ban levasarolhato kedvezmeny lesz belole a Store oldalon, ami innentol szabadon hasznalhato.

Hol talalom a 0-24 Live Chat ugyfelszolgalatot?

A Menut megnyitva es a Fomenu listabol a Help Centerbe belepve automatikusan megnyilik az udvozlo Live Chat ablaka. Ha nincs szukseged segitsegre, az X-el azonnal be is zarhatod. Ha szeretnel elo ugyfelszolgalatos kollegaval beszelni, akkor koszonj be es jelezd milyen nyelven preferalod a beszelgetest. Alapbol angol nyelvu kollegak allnak rendelkezesre, de szukseg eseten tobb nyelven is tudnak segiteni, belertve a magyart is. Figyelj arra, hogy ha bezarod a chat ablakat beszelgetes kozben, akkor elveszik az addigi tartalom es uj ures ablakot fogsz nyitni, tehat erdemes addig nyitva tartani ameddig nem zarul a beszelgetes.

Miert eri meg az Allyos-nak a SocialStore-t uzemelni, hol a profitja?

Nagyon egyszeruen a Social oldalon kozossegi vasarlasra kinalt termekek emelt araba van epitve a platform uzemeltetesi koltsege es kalkulalt haszna is. Tovabba a legtobb ertekesito platform partner havi platform dijat fizet az ertekesitesi csatornaert. A Store oldalt idealisan haszon nelkul uzemeljuk, az ottani arak es multikedvezmeny teljes mertekben az ertekesitok arazasa. Az Allyos celja tovabba reklam es hagyomanyos bosszanto fizetett hirdetes mentes maradni a vasarlok szamara.

Altalanos Kerdesek
Nem tudok belepni a fiokomba, mit tegyek?

Ilyen technikai hiba eseten jelezd ezt reszleteiben a support@allyos.com cimen az IT kollegaknak es nehany eszkoz adat es reszlet egyeztetes utan segitenek megoldani a problemat.

Elfelejtettem a jelszavam, mit tegyek?

Ilyen esetben a belepes oldalon talalsz emlekezteto kuldot, ami az Allyos profilodhoz regisztralt e-mail cimedre kuldi ki az emlekeztetot. Ha barmi okbol kifolyolag ez nem mukodne es nem sikerul megoldani a belepest, kerunk jelezd a support@allyos.com cimen es IT kollegaink nehany adat egyeztetes utan segitenek megoldani.

Hogyan tudom torolni a profilom?

A Fomenut megnyitva a Profilod szegmensben talalhato ez a funkcio. Fontos tudnod, hogy a profilod torlesevel minden adatbazis adat, tranzakcio es kredit vagy kedvezmeny is elveszik a profilodbol es penztarcaidbol.

Mi tortenik az egyenlegemmel ha torlom a profilom?

Ha torlod a profilod a Store oldali levasarolhato kedvezmeny egyenleged vegleg elveszited, hiszen az kizarolag a SocialStore-on belul bevalthato. Social egyenleged, tehat aktiv Indollar-odat lehetosegedben all visszautaltatni de kizarolag arra a bankartyara vagy szamlara ahonnan eredetileg erkezett. Fontos, hogy a Store oldali vasarlassal szerzett ajandek kredit Indollar feltoltest nem all modunkban visszautalni, hiszen azt a termek gyartoja vagy forgalmazoja, tehat a platform partner kinalta fel az o profitjabol kizarolag azzal a cellal, hogy a kozossegi vasarlasban vegyel vele reszt. Ezert profil torlese eseten a kredit Indollarok is elvesznek.

Kozossegi vasarlasban en lettem a szerencses kivalasztott egy termekre, el is fogadtam, de nem tetszik a szine, merete, stb, ki tudom cserelni?

Minden ilyen esetben ami konkret termekkel kapcsolatos a platform ertekesito es forgalmazo partneret kell keresni aki a termeket eladta es akitol szarmazik. Ez az info minden termek reszletes leirasi reszlegenel is elerheto, illetve ha mar megkaptad a termeket akkor a szamlan vagy szallitasi es szarmazasi adatok kozott. Emellett javasoljuk, hogy egyben ertesits minket is a products@allyos.com cimen minosegbiztositasi okokbol, illetve ha van kozvetlen kapcsolattartonk az adott ceghez akkor segitunk az eleresben. Akkor is jelezz nekunk ha barmi problemat tapasztaltal az eladoi ugyintezes reszerol.

Veletlen szalltam be $1-al egy termekbe es meg van 19 nap lejarati ideje. Visszakaphatom a penzt?

Ha veletlen nyomod meg az In gombot es szallsz be egy termek kozossegi vasarlasaba automatikusan felugrik egy “Undo” azaz visszavonom gomb ami 5 masodpercig elerheto. Mivel veletlen szalltal be, igy 5 masodperc eleg ezt korrigalni es visszavonni. Amennyiben ezt nem teszed meg, a reszveteli osszeged hivatalos es resze a kozossegi finanszirozasnak a lejarati ideig vagy ameddig a termek ara nem jon ossze 100%-ban. Ezert a peldanak hozott esetben meg kell varnod a 19 napot es ha nem jott ossze a termek ara akkor automatikusan te is visszakapod a betett osszeget. A dolog jo oldala, hogy innentol eselyed van megvenni ezt a termeket ezert az $1-ert, ha osszejon az ara es te lettel a szerencses. Ha nem te lettel, akkor pedig atkerul a Store oldali penztarcadba es kedvezmenykent levasarolhatod.

Az Indollar egyenlegem is hasznalhatom a Store oldali vasarlasra?

Nem. Az Indollar meg aktiv kozossegi funkcioval rendelkezo kedvezmeny, igy azt a Store oldalon nem, csakis a Social oldalon lehet hasznalni. Akkor tudod a Store oldalon hasznalni ha reszt vettel vele olyan kozossegi vasarlasban a Social oldalon ahol sikeresen osszegyult a termek ara de nem te voltal a szerencses resztvevo, igy elveszitetted azon az osszegen a kozossegi funkciot es hagyomanyos 100%-ban levasarolhato kedvezmeny lesz belole a Store oldalon, ami innentol szabadon hasznalhato.

Hol talalom a 0-24 Live Chat ugyfelszolgalatot?

A Menut megnyitva es a Fomenu listabol a Help Centerbe belepve automatikusan megnyilik az udvozlo Live Chat ablaka. Ha nincs szukseged segitsegre, az X-el azonnal be is zarhatod. Ha szeretnel elo ugyfelszolgalatos kollegaval beszelni, akkor koszonj be es jelezd milyen nyelven preferalod a beszelgetest. Alapbol angol nyelvu kollegak allnak rendelkezesre, de szukseg eseten tobb nyelven is tudnak segiteni, belertve a magyart is. Figyelj arra, hogy ha bezarod a chat ablakat beszelgetes kozben, akkor elveszik az addigi tartalom es uj ures ablakot fogsz nyitni, tehat erdemes addig nyitva tartani ameddig nem zarul a beszelgetes.

Miert eri meg az Allyos-nak a SocialStore-t uzemelni, hol a profitja?

Nagyon egyszeruen a Social oldalon kozossegi vasarlasra kinalt termekek emelt araba van epitve a platform uzemeltetesi koltsege es kalkulalt haszna is. Tovabba a legtobb ertekesito platform partner havi platform dijat fizet az ertekesitesi csatornaert. A Store oldalt idealisan haszon nelkul uzemeljuk, az ottani arak es multikedvezmeny teljes mertekben az ertekesitok arazasa. Az Allyos celja tovabba reklam es hagyomanyos bosszanto fizetett hirdetes mentes maradni a vasarlok szamara.

Kiszallitas
Minden esetben ingyenes a kiszallitas?

Igen. A platform alap elvarasa, hogy minden partner, ertekesito es kiszolgalo az altala preferalt vagy szerzodott nemzetkozi kiszallito partnerrel rendelkezzen. Igy mind a ket oldali arak, a Social es a Store oldalakon a teljes koltseget tartalmazzak, amiben az ingyenes kiszallitas is benne van.

Ki a szallito vagy csomagkuldo partner?

Ez valtozo, az ertekesito platform partnertol fugg. A legtobb esetben a forgalmazo feltunteti a kiszallito partner nevet a Termek Reszletek szegmensben, ez az o uzleti modelljuk es szerzodeseik fuggvenye.

Hol tudom nyomonkovetni a szallitast?

Altalaban ketto helyen. Az egyik az appban alapbol elerheto Termekeim menupontban a Fomenubol. Itt a rendszer automatikusan frissiti a kozosen vagy hagyomanyosan vett termekek sztatuszat a forgalmazo konfirmlasatol egeszen a kiszallitas pillanataig. Itt lehet konfirmalni is azaz jovahagyni a termek atvetelet es lezarni a vasarlast, valamint kepet kesziteni es feltolteni a kozossegi oldalaidra es a Space-re, hogy minel tobben lassak es bovuljon a kozossegi vasarlok tabora, igy minel tobb es draga termek jojjon ossze minel gyorsabban. A masodik lehetoseg pedig amikor a gyarto vagy forgalmazo partner olyan szallitoval dolgozik akinek sajat tracking rendszere van es emailben kudlik neked a nyomonkovetesi adatokat is.

Ha meggondolom magam egy termekkel kinek kuldhetem vissza?

Alapbol az ertekesito partnernek akitol jott. Ezek az adatok a csatolt szamlakon vagy szallitoleveleken megtalalhato. A platformon listazo es ertekesito gyartok es forgalmazok tudnak a termekkel kapcsolatos kerdesekben segiteni, ide ertve a garanciat is. Ettol fuggetlenul javasoljuk, hogy eloszor vedd fel az ugyfelszolgalatunkal a kapcsolatot es ertesits minket is az esetrol minosegbiztositasi okokbol, illetve lehet, hogy kollegaink tudnak kozvetlen ugyintezot javasolni az adott partnernel. Irj a products@allyos.com cimre ilyen esetben.

Minden orszagba ingyenes a kiszallitas?

Igen. A SocialStore alap mukodesenek egyik feltetele az ingyenes es nemzetkozi kiszallitas, hiszen a platform az egesz vilagon egysegesen es egyszerre erheto el. Amennyiben lokalis termekrol van szo, azt a Termek Leiras is es a fofoto is jelzi.

Nagy erteku termek, peldaul auto eseteben szemelyes atvetel is van?

Igen. Kenyes termekek vasarlasa eseten, mint peldaul auto vagy ingatlan kollegaink minden esetben felveszik veled a kapcsolatot egyeztetni az atvetel es procedura reszleteirol. Auto eseteben akar a szemelyes atvetel is lehetseges altalaban a legkozelebbi markaszalonbol.

Hol tudom a kiszallitasi cimem modositani?

A Menuben a Profilodra koppintva a jobb felso sarokban levo Beallitasok fogaskerek ikonnal. Itt tudsz modositani is es uj szallitasi vagy tobb szallitasi cimet megadni a profilodhoz.

Nem találtál választ?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

HELP CENTER AZ APPBAN!

Trening videok, hasznalati utmutatok, ajandek Bonus, Live
Chat es Online kozossegi forum az app-on belul a Help
Center-ben: