Fizetőssé válhat a Facebook és az Insta?

Mar 22, 2023 | 19 comments

Egy hónappal annak bejelentését követően a Meta hálózat már el is indította előfizetéses csomagjainak tesztjét az Egyesült Államokban, Új-Zéland és Ausztrália után. Az elképzelés hasonló, mint a Twitteren nemrég elérhetővé tett kék pipáké, azaz az felhasználók itt is ilyen módon hitelesíthetik fiókjaikat. Emellett különleges matricákhoz, nagyobb védelemhez és közvetlen ügyfélszolgálati kapcsolathoz kaphatnak hozzáférést. Ennek havi díja weben 11,99 dollár, mobilappon keresztül pedig 14,99 dollár.

Habár egyelőre csak tesztszakaszban van a folyamat, joggal merülhet fel a kérdés, hogy előbb-utóbb teljesen át fognak-e állni a nagy közösségi platformok az előfizetéses rendszerre, azaz elképzelhető-e, hogy a napi használatért mindannyiunknak fizetnünk kell. Végül is nem a Meta és a Twitter az elsők, amelyek ilyesmivel kísérleteznek, hiszen már a Snap, a Reddit, a Discord és a YouTube is hasonló fizetős csomagokkal igyekszik felvenni a versenyt. 

Szerezz valódi értéket a pénzedért!

Miközben egyre több közösségi platform kísérletezik a fizetős szolgáltatások bevezetésével, a legújabb közülük, azaz a SocialStore egészen másfajta lehetőségeket kínál. Itt ugyanis a használat mindig ingyenes, sem a letöltés, sem a profil létrehozása nem kerül semmibe. Ugyanakkor ez nem egy hagyományos social felület, hiszen itt elsősorban a vásárlás miatt gyűlnek össze az érdeklődők. Fizetni tehát konkrét termékekért kell, azokért, amiket kinéztél magadnak.

Igen ám, de az igazi csavar ebben az, hogy mivel ez közösségi felület, nem pedig webáruház, a felhasználók a drága luxuscikkek árát együtt dobhatják össze, minimum 1 dolláros beugrókkal, ami óránként ugyanennyivel növelhető, egészen a célár 10%-áig. Olyan tehát az egész, mint a közösségi finanszírozás, azzal a kivétellel, hogy itt a tárgy mindig egy konkrét árucikk, amit egyvalaki haza is vihet az általa bedobott összegért cserébe. Ő, akit a rendszer egyszerű sorsolással választ ki, az egyetlen, aki elveszíti a betett összeget, míg mindenki más levásárolható kedvezményként kapja vissza azt. 

A havi előfizetésből három Xbox is kijön!

Felesleges költekezés helyett okos vásárlás

Na már most, ez azt jelenti, hogy bármilyen termék – legyen az például egy Xiaomi 13 Pro, egy PS5 konzol, egy Nike Air Max cipő vagy épp egy Audi RS6 – megszerezhető legalább 90%-kal olcsóbban. Ez a legrosszabb ajánlat, hisz mindenki maximum a célár 10%-ával tud beszállni egy adott körben. Ugyanakkor már 1 dollárért is megveheted bármelyiket, ha sikerül közösen összedobni az árát.

Vegyünk egy friss példát! Nemrég egy Xbox Series X került új gazdához 6 dollárért, azaz nagyjából 2.200 forintért. A konzol teljes célára 288.000 Ft volt. A vásárló így több mint 99%-kal olcsóbban jutott hozzá. Ehhez képest egy Facebook- vagy Instagram-előfizetés, ami lényegében csak egy extra hitelesítést jelent, 11,99-14.99 dollár (nagyjából 4.300-5.300 Ft) körül mozog. Ha így nézzük, akkor egy közösségi vásárló szemszögéből ez akár három, sőt, tíz Xbox ára is lehet.

Mit gondolsz, nem lenne célszerűbb olyasmire elkölteni ezt a pénzt, amire valóban vágysz, és amire tényleg szükséged van? Közösségi vásárlóként ezt bármikor megteheted.

Benne vagy?

ALLYOS – SocialStore

#allyos #SocialStore #Facebook #Instagram #xbox

4 1 vote
Cikk értékelése
Subscribe
Notify of
guest
19 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
CsabiHUN
CsabiHUN
2 months ago

Ilyen rosszul megy nekik a szekér? 😂

Erős Pista
Erős Pista
2 months ago
Reply to  CsabiHUN

Hát látod XD

Rex
Rex
2 months ago

Akkor már inkább törlöm magam mindegyikről 😀

Rebel Moon
Rebel Moon
2 months ago

A 3 Xbox jobban hangzik 😀

Gerike
Gerike
2 months ago
Reply to  Rebel Moon

Szerintem is. Nyomjuk is meg, osszátok a boxot 😀

Kingsman
Kingsman
2 months ago
Reply to  Gerike

Ámen!

apple_guy
apple_guy
2 months ago

Tuti nem fogok érte fizetni.

Harley Quinn
Harley Quinn
2 months ago
Reply to  apple_guy

Ne is! 😀

Rue
Rue
2 months ago

Régi szép idők mikor még a YouTube-on sem kellett elnyomhatatlan reklámoktól szenvedni 😀

Johnny Cage
Johnny Cage
2 months ago

Elég para lenne. :/

JB89
JB89
2 months ago

Inkább a 3 XBOX 😀

Cagliostro
Cagliostro
2 months ago

De akkor tessék is jönni az xboxba! 🙂

Simon Says
Simon Says
2 months ago
Reply to  Cagliostro

Benne, osztva!

Speedy Gonzales
Speedy Gonzales
2 months ago
Reply to  Simon Says

Szintén.

Bomber Jack
Bomber Jack
2 months ago

Háát ezzel nem kicsit buknák be szerintem.

Blake
Blake
2 months ago
Reply to  Bomber Jack

Szerintem sem érné meg. Mindenki húzna át máshova.

Calculus
Calculus
2 months ago

Cukorhegyi Márk: lemásolhatom a házidat?
Élonmászk: persze csak valtoztasd meg kicsit hogy ne bukjunk le!

Jocó
Jocó
2 months ago
Reply to  Calculus

😂😂😂

Bence91
Bence91
2 months ago

Remélem, a premium verzió legalább reklámmentes lesz. De már azzal is beérném, ha nem állna neki üvölteni minden videó, aminél lassul a scroll…