Ennyit vesztettek értékükből a legújabb okostelefonok

Apr 20, 2023 | 18 comments

Kíváncsi vagy rá, mennyit zuhant a nemrég vásárolt iPhone 14-esed vagy Samsung Galaxy S23-ad értéke? A SellCell nevű weboldalon te is megtekintheted azt az összehasonlító kutatást, amely a készülékek értékcsökkenését vetette össze. Persze nem mindegy, hogy az adott okostelefon milyen állapotban van, és mennyi ideje került a piacra. Összességében azonban elmondható, hogy már két hónap alatt is igen nagy visszaesés figyelhető meg. Emiatt, és persze mert évente új verziók kerülnek ki, továbbra sem érdemes túlságosan nagy összegeket beleölni a készülékvásárlásba, különösen nem Magyarországon, ahol horribilis, akár 100.000 Ft-os növekedés is várható például a legújabb iPhone-ra. Erre szerencserére nincs is szükség, hiszen közösségi vásárlóként te bármelyik telefont megszerezheted már 350 Ft-ért is.

A SellCell felmérése alapján két hónap alatt az újszerű iPhone 14-ek 32%-ot, míg a Galaxy S23-ak 43,4%-ot vesztettek értékükből. Habár ezt a kört az Apple nyerte, az is kiderült, hogy az előző szériás iPhone 13-ak sokkal jobban teljesítettek: 6 hónap után 5,7%-kal értek többet, mint az iPhone 14 ugyanennyi idő után. A legjobban egyébként a 128 GB-os iPhone 14 Pro Max tartja magát, mely mindössze 13,6%-os romlási arányt mondhat magáénak két hónap után. A sor legvégén a Samsung Galaxy S23 Ultra 1 TB-os verziója kullog, melynek értéke ugyanennyi idő után már a felére csökkent.

Ne költs feleslegesen sokat!

Kuporgatás helyett válaszd az okos vásárlást!

Ilyen romlási arányok és a brutálisan elszabaduló árak mellett tényleg nem árt komolyan megfontolni, szüksége van-e az embernek a legújabb készülékekre. A 14-es iPhone modellek 8 hónapja sincsenek a piacon, de már jelentősen alulmúlják az előző széria értékcsökkenését. Ráadásul az Apple rajongók közül sokan még mindig nem tudták megvenni a készüléket, akik pedig mégis, nagy eséllyel választották a részletfizetés lehetőségét, aminek terheit még mindig nyögik. Nyár végén kezdődhet az egész elölről, hiszen érkezik a várva-várt 15-ös széria, még drágábban. Jövőre aztán a 16-os, majd a 17-es iPhone miatt kell még többet spórolni, és az egésznek sosem lesz vége.

Na de mielőtt teljesen elkeserednél, hadd emlékeztessünk, hogy mivel ezt a cikket olvasod, nagy valószínűséggel Te is közösségi vásárló vagy. Ez pedig azt jelenti, hogy mindebből semmi sem kell, hogy aggasszon. Neked lehetőséged van már 350 Ft-ért megszerezni a mostani iPhone 14-esek bármelyikét vagy a Samsung Galaxy S23-at, és az ezután kiadott új verziókat egyaránt. Miért? Mert 350 Ft a minimum beugró, amivel beszállhatsz a közösségi vásárlásba ezen az új közösségi platformon, ahol az olyan világmárkák, mint az Apple és a Samsung legjobb termékeiket listázzák neked. A árakat együtt, a közösségi finanszírozáshoz hasonló módon dobjuk össze, és te magad döntheted el, mennyit ér meg neked az okostelefon. Maximum a célár 10%-áig mehetsz el, és minél többet teszel be, annál nagyobb esélyed lesz az általad rászánt összegért megvenni az eszközt. Merthogy végül csak egy szerencsés szerzi meg a vásárlás jogát, akit a rendszer véletlenszerűen választ ki. Mindenki másnál csak a pénz közösségi funkciója veszik el, és az hagyományos kedvezményként száll vissza rájuk hiánytalanul. Így tehát veszíteni senki sem fog, akinek pedig nem volt épp szerencséje, ismét próbálkozhat kockázat nélkül.

Neked mennyit ér meg az iPhone 14 Pro Max vagy a Galaxy S23? Az Apple és a Samsung mindkét készüléket elérhetővé tette közösségi vásárlásra, így rögtön be is szállhatsz bármelyik megvételébe. Hajrá!

Benne vagy?

ALLYOS – SocialStore

#allyos #SocialStore #Apple #Samsung

0 0 votes
Cikk értékelése
Subscribe
Notify of
guest
18 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cagliostro
Cagliostro
1 month ago

Durva!

Dante
Dante
1 month ago

Hát kíváncsi vagyok idén hol fog megállni a 15-ös ára.

Rebel Moon
Rebel Moon
1 month ago

Mikor jön pontosan a 15-ös iPhone?

JB89
JB89
1 month ago
Reply to  Rebel Moon

Még nem jelentettek be hivatalos dátumot, de nyár vége felé várható.

Rebel Moon
Rebel Moon
1 month ago
Reply to  JB89

Ahh értem, köszi.

Granger
Granger
1 month ago
Reply to  Rebel Moon

Szeptemberre ígérik

Johnny Cage
Johnny Cage
1 month ago

Jó hogy nem vagyok iPhone-os!

Lexi
Lexi
1 month ago

Én tökéletesen megvagyok a 13-as iPhone-ommal egy darabig, nem fogok évente rohanni az újért.

Erős Pista
Erős Pista
1 month ago

A 15-öst nem fogom megvenni idén, de itt be fogok szállni. Nem éri már meg ilyen árak mellett sajnos hagyományos üzletben :/

Kingsman
Kingsman
1 month ago
Reply to  Erős Pista

Azaz. Én is itt fogok pályázni rá.

Simon Says
Simon Says
1 month ago

Akkor ez a Galaxy S23 nem jött be annyira, mint szerették volna. :/

Gerike
Gerike
1 month ago
Reply to  Simon Says

Hát nem úgy tűnik. :/

KázmérHuba
KázmérHuba
1 month ago
Reply to  Simon Says

Kinek van arra pénze, hogy minden évben váltsson a legújabbra???

apple_guy
apple_guy
1 month ago

Na akkor erre fel toljuk is meg azt a Pro Maxot kicsit 😀

Rue
Rue
1 month ago
Reply to  apple_guy

Egyetértek 🙂

Bomber Jack
Bomber Jack
1 month ago
Reply to  apple_guy

Benne, megosztva. 🙂

Bp23
Bp23
1 month ago

Hát eléggé telített a piac, az árak meg durván el vannak szállva. Ez szerintem csak rosszabb lesz. :/

RoboRobi
RoboRobi
1 month ago

Akkor miért ilyen rohadt drágák?😂