You are currently viewing Ennyien használnak 10 évnél régebbi laptopot

Ennyien használnak 10 évnél régebbi laptopot

A Laptopszaki.hu nevű oldal friss felmérése során több mint ezer felhasználót kérdeztek meg laptophasználati szokásairól. Az eredményekből az derült ki, hogy a kitöltök nagyjából fele egy, 30% kettő, 13% három, 4% négy, 1,6% pedig öt saját laptoppal rendelkezik otthon. Mindössze 1,5% nyilatkozott úgy, hogy egy sincs a birtokában, amiből jól látszik, mennyire elengedhetetlen eszköz mindennapjaink során a hordozható számítógép.

Ennél is érdekesebb adat, hogy a megkérdezettek 30%-a több mint 5 éves, 15%-a pedig több mint 10 éves laptopot használ jelenleg is. Csupán minden tízedik kitöltő mondta azt, hogy az elmúlt 1 évben vásárolt hordozható számítógépet, és nagyjából ugyanennyien jelezték azt, hogy az elmúlt 1-2 évben sor került ilyen beruházásra. Az is világosan kiderült, hogy az itthoni felhasználók sokkal többet szánnak a meglévő kütyük javíttatására, mint az Európai Unió más országaiban átlagosan, ami szintén azt mutatja, hogy idehaza közel sem annyira jellemző az, hogy minden évben rohannánk megvenni az újabb kiadásokat.

Annak, hogy a megkérdezettek közel fele miért ilyen ritkán cserél laptopot, nyilván több oka lehet. Egyrészt a megszokás, másrészt – és ez talán többet nyom a latban – az ár. Merthogy egy új hordozható számítógép eddig sem volt olcsó, de most, az egyre jobban elszabaduló árak mellett még kevésbé. Ráadásul rengeteg új kütyü jön ki minden évben, szóval alaposan meg kell fontolni azt is, mire van a leginkább szükségünk. A legújabb telefonra, konzolra, okosórára, tabletre vagy épp laptopra. Sokan ezek közül évente maximum egyet engedhetnek meg maguknak, vagy még annyit sem. A régi, elhasználódott kütyük ugyanakkor komoly bosszúságot okozhatnak nekünk, így idővel mind kénytelenek leszünk lecserélni 5-10 éves gépünket.

Vásárlás garantáltan a legjobb áron

Ezért is lehet jó hír sokaknak, hogy a SocialStore társult üzletei elég széles laptop- és notebook-kínálatot tesznek most is elérhetővé az új közösségi platformon. Itt van például a MacBook Pro 14” M”, a MacBook Air 15”, az ASUS  ROG Flow Z13 vagy épp az ASUS Vivobook 15, melyek mindegyike megszerezhető tetszőleges áron. Csupán be kell szállni a szabály szerinti minimum 1 dollárral a megvételükbe, amit óránként lehet ugyanennyivel növelni tetszés szerint. Végül egy szerencsés megveheti a terméket, a többiek pénze pedig csupán a közösségi funkcióját veszíti el. Így az már nem használható ilyen formájú közösségi vásárlásra, viszont azt be lehet váltani a STORE-oldalon listázott bármelyik terméken. Példának okáért egy karton HELL energiaitalon, egy iskolakezdési csomagon vagy épp a MacBook Air 15”-ön, ami itt is megszerezhető, ráadásul ajándék közösségi kedvezmény is járhat melléjük, azaz ingyenes beugró a közösségi vásárláshoz.

Közösségi vásárlással tehát garantáltan a legjobb áron vehető meg az új laptop, hiszen a bolti árhoz képest akár 90%-kal olcsóbban is megszerezhető. Ehhez csupán kitartás, kellően nagy aktivitás és némi szerencse kell. Mivel mindenki csakis közösségi kedvezménnyel vehet részt a vásárlásban, a pénz csupán a közösségi funkcióját veszítheti el, maga az összeg ugyanakkor visszajár, csak épp hagyományos levásárolható kedvezmény lesz belőle. Kockázat így gyakorlatilag egyáltalán nincs a dologban.

Benne vagy?

ALLYOS – SocialStore

#allyos #SocialStore #ASUS #Apple #ROG #HELL

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
10 hozzászólás
legrégebbi
Legújabb A legtöbb szavazatot kapott
Inline Feedbacks
View all comments
Simon Says
Simon Says
21 napja

Pont most készülök újat venni. 😀

Lexi
Lexi
21 napja

Hát ja, jól meg kell gondolni manapság. :/

JB89
JB89
Reply to  Lexi
21 napja

Vagy okosan kell vásárolni. 😛

Kingsman
Kingsman
21 napja

A MacBookban most is benne vagyok.

Dante
Dante
Reply to  Kingsman
21 napja

Abban én is, Pro-ban meg az Air-ben is.

Bomber Jack
Bomber Jack
Reply to  Dante
21 napja

Nem is vettem észre, hogy az Air is fent van.

Erős Pista
Erős Pista
21 napja

Az igen. Én 3-4 évente szoktam cserélni.

Pixie
Pixie
Reply to  Erős Pista
21 napja

Nekem már 5 éve megvan a mostani, de nagyon le akarom már cserélni.

Cagliostro
Cagliostro
21 napja

6 éves gépem van, egyelőre nem akarom cserélni, max ha itt sikerül behúzni egy MacBookot

Rue
Rue
21 napja

Nekem is megvan a mostani egy jó ideje, szenvedek is vele sokat.