Egyre kevesebb táblagépet veszünk

May 10, 2023 | 15 comments

Míg a járvány ideje alatt jelentősen megugrott a különböző tabletek iránti kereslet, idén már sosem látott mélyrepülést tükröznek az eladások. Az IDC piackutató cég hozta le ezeket az adatokat, melyek szerint az idei első negyedévben mindössze 30,7 millió készülék kelt el, ami 19,1%-os csökkenést jelent a 2022 első negyedéves mutatókhoz képest. Akkor 38 millió tabot vásároltak az emberek, mely a 2021-es 39,9 millióhoz képest már eleve csalódást keltő eredmény volt.

A visszaesés az összes márkát érintette. Körülük az Huawei tartotta magát a legjobban 9,7%-os csökkenéssel, míg az Apple 10,2%-os, a Samsung pedig 14,3%-os zuhanással nézett szembe. Legrosszabban az olcsóbb árkategóriás táblagépeket kínáló Lenovo és Amazon teljesítettek, a maguk 37,1%-os, illetve 62,0%-os visszaesésükkel.

A brutális hiányt az elemzők leginkább azzal indokolják, hogy a pandémia során, a bezártság és a barátokkal, családtagokkal való egyéb kapcsolattartás lehetőségeinek korlátozása, valamint az otthoni munkavégzés miatt hirtelen megugrott az igény a tabletek iránt, így olyanok is beszereztek egyet-egyet, akik amúgy nem is használnak napi szinten ilyesmit. Ebből kifolyólag várható volt egy effajta zuhanás, és az sem meglepő, hogy épp a legolcsóbb eszközök piacát érintette a legdrasztikusabban a folyamat, a legtöbb új vásárló ugyanis azokra csapott le a hirtelen kialakult vírushelyzetben.

Csak a magas árakról kell lemondani, nem a vásárlásról!

Nyilván az árazás problémája mellett sem mehetünk el szó nélkül, egy minőségi iPad például aligha szerezhető be 90-100 ezer forint alatt, nem csoda, hogy a fogyasztók nem rohannak évente új tabot venni. Szerencsére azok számára is van megoldás, akik szeretnék lecserélni régi készüléküket, de megspórolnák ezt az összeget. A SocialStore közösségi platform pontosan ezt teszi lehetővé, és nem csak a vásárlók, de az értékesítők helyzetét is megkönnyíti. Itt az olyan márkák, mint az Apple és a Lenovo egyaránt közösségi vásárlásra kínálják saját, legújabb táblagépeiket, melyek árát így a felhasználók együtt dobhatják össze, minimum 1 dolláros (körülbelül 350 Ft-os) beugrókkal. Azért ez így mégiscsak vonzóbb lehetőség, mintha egyedül kellene kifizetnünk érte 90.000 Ft-ot.

Ne a tabletről, a magas árakról mondj le!

Ráadásul veszíteni senki sem tud, mert bár végül csak egy szerencsés kiválasztott szerzi meg a vásárlás jogát (az általa betett összegért cserébe), a többiek mind visszakapják a pénzüket vagy 100%-ban levásárolhatják azt. Az egyetlen dolog tehát, amire szükséged lehet, ha Te is vennél egy Apple vagy Lenovo tabot, az a türelem, hiszen előbb-utóbb biztosan szerencséd lesz. Ha épp nem téged választ a rendszer, már be is szállhatsz az új körbe, veszíteni közben pedig nem tudsz.

Nemcsak neked, de az Apple-nek és a Lenovonak is egyedülálló lehetőséget kínál a SocialStore, hiszen ők így olyan vásárlókhoz érhetnek el, akik amúgy nem vennék meg a terméket. A fenti adatokból úgy tűnik, az ő számuk sajnos folyamatosan növekszik. Ha elegendő közösségi vásárló gyűlik össze, az évről-évre tapasztalható bevételkieséseket itt könnyűszerrel pótolhatnák, sőt, a pandémia alatti szintet is meghaladhatják az eladásokban.

Ha te is szeretnél magadnak egy új tabot, akkor szállj be a Lenovo vagy az Apple termékébe, és dobjuk össze együtt!

Benne vagy?

ALLYOS – SocialStore

#allyos #SocialStore #Apple #Lenovo

0 0 votes
Cikk értékelése
Subscribe
Notify of
guest
15 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Simon Says
Simon Says
28 days ago

Én sosem használtam, nem is igazán akarom.

apple_guy
apple_guy
28 days ago

Úgy veszem észre h az iPad itt sem annyira érdekli az embereket.

Pixie
Pixie
28 days ago
Reply to  apple_guy

Sajnos nem. Inkább az iPhone-ra mennek.

Kingsman
Kingsman
28 days ago

Én mindkettőbe beszállok szívesen.

JB89
JB89
28 days ago
Reply to  Kingsman

Nekem a Lenovo nem kell, de az Apple iPadben benne.

Gerike
Gerike
28 days ago

Talán ha nem adnának ki évente mindenből egy újat…

Dante
Dante
28 days ago
Reply to  Gerike

Azaz. Évente hatezer új verzió mindenből, kinek kell….

Lexi
Lexi
28 days ago

Samsung tablet nincs fent, ez fura, mert csomó más Samsung termék meg igen.

Rebel Moon
Rebel Moon
28 days ago
Reply to  Lexi

Hát talán ők sem látnak akkora potenciált már a tabletjeikben. :/

Rex
Rex
28 days ago

Hát a tablet nekem pont olyan cucc, hogy magamtól nem veszek, csak ha itt összejön.

JJJameson
JJJameson
28 days ago

Tényleg nem kéne ennyit kiadni belőle.

Cagliostro
Cagliostro
28 days ago

Lenovoban benne.

Bp23
Bp23
28 days ago
Reply to  Cagliostro

Szintén.

Bomber Jack
Bomber Jack
28 days ago

Nem meglepő.

Wrestler
Wrestler
28 days ago

Már van egy tök jó iPadem, nem is akarom egyhamar lecserélni.