Egy pénzforma mind felett

Jan 17, 2023 | 11 comments

Mennyit tudsz a hűségpontokról? Ha rendszeresen vásárolsz, bizonyára te is találkoztál már velük. Az elv egyszerű: bizonyos összeg elköltése után bónusz pontokat kapsz, amelyeket később beválthatsz egy újabb vásárlás során. A pontok értéke üzletenként eltérő, van ahol 1 pont 1 Ft-ot ér, máshol 5 vagy 10 pont érhet ugyanennyit. Általánosságban elmondható az is, hogy ezeket megadott határidőn belül használhatod fel, máskülönben elvesznek.

Hűségpontok újragondolva

A Közösségi Áruházban, avagy SocialStore-ban a hűségpontok helyét az úgynevezett indollár, avagy közösségi kredit veszi át. Miben más ez? Számos dologban. A SocialStore nem egy webáruház, hanem egy olyan innovatív közösségi platform, ahol a vásárlók és eladók együtt gyűlnek össze. Olyan márkák és üzletek kínálják itt termékeiket, mint például az Apple, a Samsung, a Calvin Klein vagy a Tesla. Bizonyos árucikkek egyénileg vehetők meg, erre van a Store oldal. A másik, Social nevű részen ugyanakkor közösségi vásárlás zajlik: itt a drága luxuscikkek árát közösségi finanszírozáshoz hasonló módon, együtt dobják össze a felhasználók, minimum 1 dolláros beugrókkal.

Ha a Store-ban veszel meg valamit, példának okáért egy Xiaomi Bluetooth hangszórót, az 15 dollárért már a tiéd lehet. Igen ám, de amiért tőlük vásároltál, köszönetképp a Xiaomi 2 dollárt visszaad neked, méghozzá közösségi kredit, avagy indollár formájában. Eddig hasonló a folyamat, mint a hűségpont-rendszeré, igaz? Most jön a csavar: ezt a pénzt nem simán levásárolni tudod, hanem a Social oldalon használhatod fel bármelyik futó közösségi vásárlásban beugróként. Nem csupán a Xiaomi termékeiből válogathatsz, hanem szinte bármilyen luxuscikk megvételébe beszállhatsz: például egy Apple iPhone 14 Pro Max, egy Xbox konzol vagy egy BMW Coupé is a tiéd lehet. Hála a közösségi funkciónak, az indollár értéke teljesen relatív. Minimum 1 dollárt ér, de a szerencsétől és a közösségi aktivitástól függően többszázezres vagy többmilliós tételt is szerezhet neked. 

Minden indollár újabb lehetőség a lottó ötösre

Arra nincs garancia, hogy tényleg te vásárolhatod meg azt a terméket, aminek a finanszírozásába beszálltál. Minden közösségi vásárlási körben csak egy szerencsés van, aki megveheti azt, őt egyszerű sorsolással választja ki a rendszer. Az viszont garantált, hogy ő lesz az egyetlen, aki ténylegesen elveszíti a betett pénzt, hiszen azzal fizet érte. Pontosan annyit, amennyit bedobott a közösbe. A többiek? Ők hiánytalanul visszakapják az összeget, és azt a Store-ban vásárolhatják le több tucat partnerüzlet és márka remek áras termékein. Így például az említett Xiamomi hangszóróért 15 dollár helyett már csak 13-at kellene fizetned, ha még egyet bezsebelnél belőle.

Az indollár-egyenlegedet természetesen te magad is bármikor feltöltheted, ugyanakkor érdemes a Store-oldali vásárlások alkalmával is gyűjteni a közösségi kreditet. Ebben az esetben ugyanis az eladó világmárkák adják azt ajándékba, lényegében lehetőséget kínálva rá, hogy ingyen szerezd meg álmaid luxustermékét. Egyszerűen mondva: ha szerencséd van, új iPhone-odra vagy kocsidra a Xiaomi hívott meg. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy minden indollár egy újabb lehetőség a lottó ötösre!

Benne vagy?

ALLYOS – SocialStore

#allyos #SocialStore #Xiaomi #Apple #Samsung #Tesla #BMW

5 2 votes
Cikk értékelése
Subscribe
Notify of
guest
11 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Balu
Balu
4 months ago

Úgy tudom elképzelni mint egy zsetont, amit ha kiváltok tudom használni a kocsit

99luftballons
99luftballons
4 months ago

Tehát ha jól értem, ez az indollár igazából mindig egy dollárnak felel meg. Úgy értem, ha mozog akár a forint-dollár, euró-dollár, akkor is mindig egy dollár, nem lesz 1,5 vagy ilyenek?

Fehér Péter
Fehér Péter
4 months ago
Reply to  99luftballons

Így van, tapasztalatból mondom 👍

arpi.janosi
arpi.janosi
4 months ago

Topupnal mindig dilemmazok h egybe tegyem az egeszet vagy nehanyba, vagy mindenbe egyet aztan lesz ami lesz😂

Roli
Roli
4 months ago
Reply to  arpi.janosi

Mindenben benne kell lennie 1-el, esélyt adni neki. Plusz, ha van kitűzött céltermék abban amennyit megér, ez kifizetődő taktika 😉

20th Doctor
20th Doctor
4 months ago

Ilyenkor a kedvezmenyt a gyarto vagy a kereskedo adja? Csak erdeklodok, ameddig penzt kapok mindegy ki adja 😀

CENTRAL
CENTRAL
4 months ago
Reply to  20th Doctor

Is is, vagy a kettő ugyanaz. Főszabály szerint az, aki az eladó terméket a platformon listázta és értékesíti. 🤗💚

LivingNPC
LivingNPC
4 months ago

Sziasztok, én még új vagyok ebben, itt ezek szerint nincs időkorlát a felhasználáshoz? És ha az egyiknél nem én kapom és ilyen kedvezmény lesz, ott sincs?

Vidlicsek
Vidlicsek
4 months ago
Reply to  LivingNPC

Hali, nincs semmilyen korlát sem az Indollarra amit a közösségi vásárlásban használhatsz, sem a kedvezményre amivé az indollar alakul ha összejött az ár de nem te voltál a szerencsés 👍

Lexi
Lexi
4 months ago

És ha elegendő gyűlik össze, akkor azt be lehet váltani egészben is, vagy mindig csak kisebb összegeket?

Roli
Roli
4 months ago
Reply to  Lexi

Az attól függ, melyik kategóriában nézed. Vannak 100%-ban kedvezmenybol vehető termékek is, és ott vannak azok a termékek a kredit listazasban amik megvásárlásával vagy ajándék kredit jár vagy a kínált kedvezmény értéket bevaltod rajta, így olcsóbban veszed.