You are currently viewing Az elérés a TikTokról, a bevétel az Allyosról jön

Az elérés a TikTokról, a bevétel az Allyosról jön

Mint arról már több helyen lehetett olvasni, a legújabb közösségi platform, azaz az Allyos – SocialStore megnyitotta kapuit a hazai tartalomgyártók előtt, akik itt saját követőiknek segíthetnek álomtermékeik megszerzésében. Emellett olyan promóciós és bevételszerzési lehetőségeik nyílnak, melyek nemcsak egyedülállók, de végleges megoldást kínálnak azokra a problémákra, melyek miatt manapság egyre több influenszer emel hangot. A hagyományos közösségi platformok következetlen algoritmusai és a megrendelők szeszélyei helyett egy teljesen újszerű koncepcióval így akár havi 7 millió Ft fix bevétellel kalkulálhatnak.

Nemrég komoly médiavisszhangot keltett a világszerte ismert youtuber, MrBeast, aki visszautasította Elon Musk javaslatát, miszerint a tartalomgyártónak közvetlenül az X-re (korábbi Twitter) kellene feltöltenie új videóit. MrBeast azzal indokolta döntését, hogy tartalmának elkészítése milliókba kerül, és ennek csupán töredéke térülne meg, még akkor is, ha egymilliárdan tekintenék meg azt az X-en. Az eset szélesebb körben rávilágított a hagyományos közösségi oldalak influenszer-kapcsolatainak aránytalanságára. Míg ezek a felületek rengeteget köszönhetnek a tartalomgyártóknak, ők maguk alig kapnak tőlük valamit, bevételük szinte teljes egészében promóciós partnereiktől folyik be. Az Instagramon például 900 ezer megtekintés után nagyjából 6 dollárt tudnak csak hozzáadni ehhez. Emellett folyamatos harcot vívnak a közösségi oldalak algoritmusaival, a sokszor teljesen indokolatlan vagy tévedésből adódó fiók-letiltásokkal, melyek egyaránt komoly anyagi károkat okozhatnak nekik, továbbá a legtöbben teljesen kiszámíthatatlannak vélik a jövőt. Sosem lehet tudni, mikor unnak rá valakire a követők, mikor jön egy váratlan tiltás. Az Allyos – SocialStore-ban ugyanakkor már többen felfedezték a tökéletes megoldást minderre.

A SocialStore a legújabb az olyan közösségi platformok sorában, mint a Facebook vagy épp a TikTok, ám bizonyos szempontból az ismert közösségi finanszírozási oldalakhoz is rokonítható, mint amilyen a Kickstarter. Itt ugyanis vásárlás zajlik, viszont maga a felület nem webáruház. Nem raktároz, nem szállít, csupán a felületet kínálja fel a vásárlóknak, értékesítőknek és most már az influenszereknek is. Az érdeklődők bármilyen drága luxuscikket megcélozhatnak – mondjuk egy iPhone 15-öt, PlayStation 5-öt, de akár egy Tesla vagy egy luxusnyaralás is elérhető a Bahamákon –, melyek árát együtt dobják össze, és mindenki tetszőleges összeggel csatlakozhat. Ha sikerül összegyűjteni a célárat, egy véletlenszerűen kiválasztott vásárló meg is veheti a kinézett árucikket, pontosan annyiért, amennyit bedobott a közösbe. Mindenki más a pénzét levásárolható kedvezményként kapja vissza és válthatja be a mobilappon belül, így tehát valódi kockázata senkinek sincs. Az Allyos – SocialStore felépítéséről, működéséről és hátteréről bővebben lásd az alábbi cikket.

Az influenszerek már korábban is fontos szereplői voltak a platformnak, az olyan népszerű videósok segítségével, mint Rekál, Zsozéatya, ApplePie vagy Csillsz PS5-ök, iPhone-ok vagy épp Asus laptopok leltek gazdára 1-1 dollárokért. Az együttműködések nagyon jó visszhangot kaptak a felhasználók részéről, emiatt pedig a platform fejlesztői úgy döntöttek, hogy teljesen új formában integrálják a tartalomgyártókat. Akárcsak a vásárlók és az eladók, ők is önállóan lehetnek már jelen itt, saját profilt hozhatnak létre, melyre bárki fel tud iratkozni, akárcsak az Instagramon, Facebookon vagy a TikTokon. Különbség, hogy itt mindenki csak egy influenszer csapatához csatlakozhat egyszerre. Így tehát valódi verseny alakul ki a hírességek között, kinek mekkora teamet sikerül hónapról-hónapra fenntartania. Ez fontos, ugyanis itt a bevételük is ezen múlik.  

Az influenszer szabad kezet kap. Ő dönthet a közös vásárlásra kijelölt termékről, ő dönti el, mennyire aktivizálja saját közösségét, és arról is, milyen tartalmakat készít nekik. Akár saját promóciós termékeit is elhelyezheti a kínálatban. A bevétel fix, minden aktív követője után részesedik, követőnként átlagosan havi 700 Ft a jutalma, azaz 10.000 követő esetében 7.000.000 Ft is akár. Nincsenek trükkös algoritmusok, váratlan tiltások vagy kiszámíthatatlan elérések. Sőt, ami még fontosabb, hamis ígéretek sem, hisz itt nincs meg az a szakadék, ami amúgy minden más felületen jellemző a reklámozott luxuscikkek és az azt megengedhető követők között. Itt bármilyen álomterméket megvehet bárki tetszőleges áron, ehhez csak a közösségi aktivitásra van szükség, melyről a celebek maguk is gondoskodhatnak. A tartalomgyártó saját webirodán keresztül követheti nyomon saját folyamatait, így érheti el az anyagi függetlenségét. Rajongóinak így valódi értéket ígérhet, megbízóinak, üzleti partnereinek pedig garantált eredményt.

Az új Allyos – SocialStore közösségi app letölthető a Google Play és App Store felületekről!

#allyos #SocialStore #KözösségiVásárlás #KözösségiÁruház #KözösségiKedvezmény #kedvezmény #Indollar #sztárok #celebek #Zsozéatya #Rekál #Csillsz #ApplePie #Facebook #X #Twitter #TikTok #Instagram #Kickstarter #ElonMusk #MrBeast

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
4 hozzászólás
legrégebbi
Legújabb A legtöbb szavazatot kapott
Inline Feedbacks
View all comments
Speedy Gonzales
Speedy Gonzales
22 napja

Hát kíváncsi leszek Musk végül mit talál ki.

Erős Pista
Erős Pista
22 napja

Pont nemrég ment Rekál átadni egy PS5-öt, élőzött végig. 🙂

Rue
Rue
Reply to  Erős Pista
22 napja

Azt én is néztem. 🙂

Mr. Nice Guy
Mr. Nice Guy
21 napja

A Rekálos stream nagyon jó volt, jöhetnek még. 🙂