You are currently viewing Az elérés a TikTokról, a bevétel az Allyosról jön

Az elérés a TikTokról, a bevétel az Allyosról jön

  • Post author:
  • Post category:NewsFeed

Mint arról már több helyen lehetett olvasni, a legújabb közösségi platform, azaz az Allyos – SocialStore megnyitotta kapuit a hazai tartalomgyártók előtt, akik itt saját követőiknek segíthetnek álomtermékeik megszerzésében. Emellett olyan promóciós és bevételszerzési lehetőségeik nyílnak, melyek nemcsak egyedülállók, de végleges megoldást kínálnak azokra a problémákra, melyek miatt manapság egyre több influenszer emel hangot. A hagyományos közösségi platformok következetlen algoritmusai és a megrendelők szeszélyei helyett egy teljesen újszerű koncepcióval így akár havi 7 millió Ft fix bevétellel kalkulálhatnak.

Nemrég komoly médiavisszhangot keltett a világszerte ismert youtuber, MrBeast, aki visszautasította Elon Musk javaslatát, miszerint a tartalomgyártónak közvetlenül az X-re (korábbi Twitter) kellene feltöltenie új videóit. MrBeast azzal indokolta döntését, hogy tartalmának elkészítése milliókba kerül, és ennek csupán töredéke térülne meg, még akkor is, ha egymilliárdan tekintenék meg azt az X-en. Az eset szélesebb körben rávilágított a hagyományos közösségi oldalak influenszer-kapcsolatainak aránytalanságára. Míg ezek a felületek rengeteget köszönhetnek a tartalomgyártóknak, ők maguk alig kapnak tőlük valamit, bevételük szinte teljes egészében promóciós partnereiktől folyik be. Az Instagramon például 900 ezer megtekintés után nagyjából 6 dollárt tudnak csak hozzáadni ehhez. Emellett folyamatos harcot vívnak a közösségi oldalak algoritmusaival, a sokszor teljesen indokolatlan vagy tévedésből adódó fiók-letiltásokkal, melyek egyaránt komoly anyagi károkat okozhatnak nekik, továbbá a legtöbben teljesen kiszámíthatatlannak vélik a jövőt. Sosem lehet tudni, mikor unnak rá valakire a követők, mikor jön egy váratlan tiltás. Az Allyos – SocialStore-ban ugyanakkor már többen felfedezték a tökéletes megoldást minderre.

A SocialStore a legújabb az olyan közösségi platformok sorában, mint a Facebook vagy épp a TikTok, ám bizonyos szempontból az ismert közösségi finanszírozási oldalakhoz is rokonítható, mint amilyen a Kickstarter. Itt ugyanis vásárlás zajlik, viszont maga a felület nem webáruház. Nem raktároz, nem szállít, csupán a felületet kínálja fel a vásárlóknak, értékesítőknek és most már az influenszereknek is. Az érdeklődők bármilyen drága luxuscikket megcélozhatnak – mondjuk egy iPhone 15-öt, PlayStation 5-öt, de akár egy Tesla vagy egy luxusnyaralás is elérhető a Bahamákon –, melyek árát együtt dobják össze, és mindenki tetszőleges összeggel csatlakozhat. Ha sikerül összegyűjteni a célárat, egy véletlenszerűen kiválasztott vásárló meg is veheti a kinézett árucikket, pontosan annyiért, amennyit bedobott a közösbe. Mindenki más a pénzét levásárolható kedvezményként kapja vissza és válthatja be a mobilappon belül, így tehát valódi kockázata senkinek sincs. Az Allyos – SocialStore felépítéséről, működéséről és hátteréről bővebben lásd az alábbi cikket.

Az influenszerek már korábban is fontos szereplői voltak a platformnak, az olyan népszerű videósok segítségével, mint Rekál, Zsozéatya, ApplePie vagy Csillsz PS5-ök, iPhone-ok vagy épp Asus laptopok leltek gazdára 1-1 dollárokért. Az együttműködések nagyon jó visszhangot kaptak a felhasználók részéről, emiatt pedig a platform fejlesztői úgy döntöttek, hogy teljesen új formában integrálják a tartalomgyártókat. Akárcsak a vásárlók és az eladók, ők is önállóan lehetnek már jelen itt, saját profilt hozhatnak létre, melyre bárki fel tud iratkozni, akárcsak az Instagramon, Facebookon vagy a TikTokon. Különbség, hogy itt mindenki csak egy influenszer csapatához csatlakozhat egyszerre. Így tehát valódi verseny alakul ki a hírességek között, kinek mekkora teamet sikerül hónapról-hónapra fenntartania. Ez fontos, ugyanis itt a bevételük is ezen múlik.  

Az influenszer szabad kezet kap. Ő dönthet a közös vásárlásra kijelölt termékről, ő dönti el, mennyire aktivizálja saját közösségét, és arról is, milyen tartalmakat készít nekik. Akár saját promóciós termékeit is elhelyezheti a kínálatban. A bevétel fix, minden aktív követője után részesedik, követőnként átlagosan havi 700 Ft a jutalma, azaz 10.000 követő esetében 7.000.000 Ft is akár. Nincsenek trükkös algoritmusok, váratlan tiltások vagy kiszámíthatatlan elérések. Sőt, ami még fontosabb, hamis ígéretek sem, hisz itt nincs meg az a szakadék, ami amúgy minden más felületen jellemző a reklámozott luxuscikkek és az azt megengedhető követők között. Itt bármilyen álomterméket megvehet bárki tetszőleges áron, ehhez csak a közösségi aktivitásra van szükség, melyről a celebek maguk is gondoskodhatnak. A tartalomgyártó saját webirodán keresztül követheti nyomon saját folyamatait, így érheti el az anyagi függetlenségét. Rajongóinak így valódi értéket ígérhet, megbízóinak, üzleti partnereinek pedig garantált eredményt.

Az új Allyos – SocialStore közösségi app letölthető a Google Play és App Store felületekről!

#allyos #SocialStore #KözösségiVásárlás #KözösségiÁruház #KözösségiKedvezmény #kedvezmény #Indollar #sztárok #celebek #Zsozéatya #Rekál #Csillsz #ApplePie #Facebook #X #Twitter #TikTok #Instagram #Kickstarter #ElonMusk #MrBeast