Az aukciós oldalakkal csak veszíthetsz

Feb 28, 2023 | 16 comments

Próbálkoztál már aukciós oldalakkal?  Előfordult, hogy abban a reményben kezdtél el licitálni, hogy olcsóbban megszerezheted, amit akarsz, ám a licitösszeg végül nem is volt annyival kevesebb, sőt, nem is a megígért minőségben kaptad kézhez az árut? Sajnos ez mind benne van a pakliban, ha ilyesmire adod a fejedet. 2023 van, az innovációk és nagy megújulások kora, ne ragadj hát a múltban. Az új, kedvezmény alapú közösségi vásárlás a legjobb példa erre, amit ha egyszer kipróbálsz, Te sem akarod többé felesleges licitálással tölteni az idődet.

Egymás túllicitálása helyett egymást segítve vásárolunk

A legfontosabb különbség az aukciós felületek és a SocialStore közösségi platform között, hogy míg előbbinél a többi felhasználóval kell megküzdened a kinézett tételért, utóbbi esetében a közösség egésze vesz részt a termékek finanszírozásában, és a résztvevők úgymond egymás számára teszik elérhetővé az elérhetetlent. Egy aukcióban a licitálók akarva-akaratlanul is egymás ellenségei, hiszen minél többen és minél jobban akarják megszerezni a licit tárgyát, annál jobban srófolják fel annak az árát, így a nyertes végül vagyonokat fizethet érte.

A közösségi vásárlásnál a logika tejesen megfordul: itt a terméknek fix célára van, aminek mindenki maximum csak a 10%-át fizetheti ki, ennél több egyéni részvételi összeget ugyanis nem enged a rendszer. A teljes díjat a közösség egésze dobja össze. A minimum beugró 1 dollár (körülbelül 360 Ft), és ha szerencséd van, már ennyiért is simán elviheted az árucikket, ami lehet például egy vadiúj Xbox konzol, egy Gucci táska vagy épp egy Audi RS6 Avant. Aki többet dob az, az növeli az esélyeit, de végső soron itt nem a legmagasabb „licit” győz, mint egy aukció során, hanem egy véletlenszerűen kiválasztott szerencsés, akit a rendszer kisorsol, és aki legalább 90%-kal olcsóbban veheti meg a terméket.

Itt nem a legmagasabb licit visz mindent. 

Licitek helyett világmárkák kedvezményeivel vásárolhatsz

Mondhatnád erre, hogy ez mind szép és jó, de akkor itt ugyanúgy csak egy „győztes” lehet, ráadásul mindenki más, aki beszállt, csak veszít, hisz mind elbukták a betett pénzüket. Tévedés. A SocialStore közösségi platform egyedisége ugyanis abban is áll, hogy itt nem veszíthet senki, mert a betett összeg mindenki másnak visszajár, csak épp nem a zsebükbe, hanem a Store-oldali egyenlegükre, úgynevezett közösségi kedvezményként. Ezt utána több száz világmárka termékén válthatod be.

Mondunk még jobbat: ha a Store-ban veszel meg valamit egyénileg, és nem váltasz be közösségi kedvezményt, akkor az adott világmárka ingyenes beugrót ajándékoz neked közösségi vásárlásaidhoz. Olyan ez, mint egy hűségpont, amiből megszerezheted álmaid iPhone-ját, autóját vagy épp luxusnyaralását, gyakorlatilag ingyen. Na és persze ha épp nem volt szerencséd egy közösségi vásárlási körben, semmi gond, mert ha összegyűlt az ár, a termék ismét szabad préda lesz, te pedig annyiszor próbálkozhatsz kockázat nélkül, ahányszor csak akarsz. Előbb-utóbb biztosan szerencséd lesz.

Benne vagy?

ALLYOS – SocialStore

#allyos #SocialStore #Gucci #Xbox #Audi

0 0 votes
Cikk értékelése
guest
16 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Erős Pista
Erős Pista
25 days ago

Életemben nem licitáltam, és nem is akarok.

Rex
Rex
25 days ago
Reply to  Erős Pista

Párszor próbáltam, de pillanatok alatt el tudnak szaladni nagyon az árak így. Nem éri meg.

Mr. Nice Guy
Mr. Nice Guy
25 days ago
Reply to  Erős Pista

Én sem, tiszta lehúzás.

Roxanne
Roxanne
25 days ago

Na jóó, de itt nem lehet 28 milliós csirkefalatot venni. XD
https://24.hu/kultura/2021/06/06/28-millio-forint-csirke-falatka-chicken-nuggets/

Rue
Rue
25 days ago
Reply to  Roxanne

Az igen. 😀

Bomber Jack
Bomber Jack
25 days ago
Reply to  Roxanne

Azta rohadt. Ezen most jót nevettem. De sok hülye ember van, istenem. 😀

Pig Benis
Pig Benis
25 days ago
Reply to  Roxanne

Neeee😄😄😄

Johnny Cage
Johnny Cage
25 days ago

Nagyon sok potenciál van ebben.

Gerike
Gerike
25 days ago
Reply to  Johnny Cage

Az elképzelés nagyon jó. Már csak az kell, hogy még több ember jöjjön be és még gyorsabban jöjjenek össze az árak.

Cagliostro
Cagliostro
25 days ago

Licitálni mondjuk főleg inkább antik cuccokra szokás szerintem. Érdekes lenne pl. ilyesmiket is látni a SocialStore-ban egyszer.

Simon Says
Simon Says
25 days ago
Reply to  Cagliostro

Az nagy lenne. 1 dollárért vinni pl. egy Monet-festményt. 😀

JJJameson
JJJameson
25 days ago
Reply to  Simon Says

Benne lennék tutira 😀

Kingsman
Kingsman
25 days ago

Hmm, érdekes. Mondjuk valamilyen szinten itt is licitálsz, mert elvileg ha többet dobsz be, mint 1 dollár, akkor az esélyeid is nagyobbak lesznek, h téged sorsoljanak. Bár nem feltétlenül, csomószor látom h 1 dolcsiért viszik az emberek a cuccokat.

Speedy Gonzales
Speedy Gonzales
25 days ago

A licitálás a dúsgazdagoknak való. 😀

Milán
Milán
25 days ago

Pláne manapság.

JB89
JB89
25 days ago

Jó-jó, de közben meg az Xbox ára nem akar gyűlni, gyertek már, meg osszátok ti is! 😀