You are currently viewing A TikTok is új közösségi platformot fejleszt?

A TikTok is új közösségi platformot fejleszt?

A TikTok mögött álló ByteDance egy vadonatúj közösségi platform létrehozásával készül visszavágni az Instagramnak és a Facebooknak, miután ezek az oldalak az elmúlt pár évben megpróbálták learatni a TikTok babérjait az annak mintájára készített saját, okostelefonra optimalizált rövid videós tartalmak, a Reels majd a Shorts bevezetésével. A TheSpyAndroids szivárogtatása alapján a TikTok most erre azt tervezi válaszként lépni, hogy lényegében lekoppintja az Instát, és csinál egy saját képmegosztó felületet. A közösségi oldal egyébként meg is erősítette, hogy folyamatban van egy ilyen fejlesztés, de egyelőre nem tudni, valóban lesz-e belőle szolgáltatás.

Akárhogy is, összességében érdekes ez a folyamat abból a szempontból, hogy ez az újfajta Insta az eddig kiszivárgott információk alapján nem fog sokkal többet nyújtani. Felvetődik hát a kérdés, hogy a közösségi platformok történetében maradt-e még tér bármiféle újításnak, ami nem a korábban behozott innovációkat csomagolja újra és nyom rá egy trendi nevet. Egyáltalán az is nagy kérdés, miért éri meg még egy ugyanilyen felületen jelen lennie a felhasználóknak, ha lényegében itt is ugyanazt kapják, mint mindenhol máshol, azaz kattintásokat és kedveléseket.

Az Allyos – SocialStore közösségi platform ebből a szempontból is kilóg a sorból, hiszen itt sem a regisztrált tagok, sem a saját csapatot alakító influenszerek nem a lájkokért, hanem a kézzelfogható eredményekért gyűlnek össze. Vásárlási eredményekért konkrétan, az Allyoson ugyanis elsősorban vásárlás folyik, épp csak közösségi formában. Emiatt is nevezik Közösségi Vásárlásnak azt, ami itt zajlik.

Újgenerációs közösségi platform, akár 76%-kal jobb vásárlási eredménnyel

Ennek a platformnak az alapját részben a klasszikus közösségi oldalak, részben pedig a közösségi finanszírozási felületek adják. Közösségre van itt is szükség, a felhasználók egymással csapatokat hozhatnak létre, beszélgethetnek, valamint kedvenc hírességeikre, influenszereikre is van lehetőségük feliratkozni, akik szintén saját profillal vannak jelen. A fő cél ugyanakkor itt a vásárlás, és elsősorban az elérhetetlen vagy annak gondolt luxuscikkek megszerzése tetszőleges áron. A SocialStore felhasználói ehhez használják ki az itteni közösség erejét. Lájkolás helyett különböző termékek árának együttes összedobásába szállnak be, minimum 1 dollárral. Végül, ha együtt a sok kicsi sokra megy alapon összedobták azt, egy szerencsés kiválasztott vásárló megszerezheti a terméket, annyiért, amennyivel beszállt. Mindenki más a betett összegét levásárolható kedvezményként válthatja be.  

Az Allyos így tehát nem szimplán új, hanem újgenerációs közösségi platformként van jelen a közösségi vásárlók mindennapjaiban, amivel akár 76%-kal jobb vásárlási eredményt tudnak elérni hosszú távon és olyan termékekhez juthatnak hozzá, melyekre más estben éveken át spórolniuk kellene, vagy épp soha nem is engedhetnék meg őket maguknak.

Kérdés, hogy a most jelen lévő és folyamatosan megújulásra törekvő hagyományos közösségi oldalak, mint a Facebook, Instagram vagy a TikTok, melyek elsősorban a közösségi élményre építenek, előbb-utóbb elkezdenek-e maguk is a felhasználók tényleges, kézzelfogható eredményeire fókuszálni az újírtásaiknál.

Benne vagy?

ALLYOS – SocialStore

#allyos #SocialStore #TikTok #Instagram

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
10 hozzászólás
legrégebbi
Legújabb A legtöbb szavazatot kapott
Inline Feedbacks
View all comments
Pixie
Pixie
1 hónapja

Mer miért ne? 😀

Bp23
Bp23
1 hónapja

Hát meglátjuk, nem hiszem hogy nagy siker lenne.

Roxanne
Roxanne
1 hónapja

Én már a TikTokot is utálom. 😀

Dante
Dante
1 hónapja

Hurrá. 😀

JB89
JB89
1 hónapja

Háát, nem hiszem hogy kelleni fog még egy ilyen. 😀

Nóri
Nóri
1 hónapja

Tényleg érdekes amúgy hogy mostanság már csak egymást koppintgatják a platformok.

Kingsman
Kingsman
1 hónapja

Egy próbát megér majd 😀

Lexi
Lexi
1 hónapja

Kíváncsi vagyok tud e azért bármi többet annál mint az insta

Rebel Moon
Rebel Moon
Reply to  Lexi
1 hónapja

elvileg képek és szövegek szerkeszthetők majd össze, aztán ennyi.

Lexi
Lexi
Reply to  Rebel Moon
1 hónapja

Meglátjuk.