2026-ban jön a Sony és a Honda közös autója

Feb 23, 2023 | 19 comments

Mindenkit alaposan meglepett a Sony három évvel ezelőtti bejelentése, miszerint a japán cég elektromos autó fejlesztésébe fog. Egy formatervet már akkor láthattak az érdeklődők, de végre a kész, Afeela márkanevet kapó prototípust is leleplezték az idei Consumer Electronics Show-n. A kocsit a Sony és a Honda összefogásából születő Sony Honda Mobility (SHM) vállalat fejleszti, és várhatóan 2026-tól lesz elérhető.

Olyan részleteket, mint hogy milyen motorral vagy töltési teljesítménnyel rendelkezik majd az autó, még nem árult el a japán cég, a technikai felszereltségről viszont már elég sok információt osztottak meg. A fedélzeti számítógép a kívül és belül elhelyezett több mint 45 kamera és szenzor segítségével például másodpercenként 800 billió művelet elvégzésére lesz képes. Emellett a Sony nagy figyelmet fordít az utasélményre, így elképzelhető, hogy egy beépített PlayStation 5 is helyet kap a járműben. Az SHM egyébként a világ egyik legnagyobb videojáték-fejlesztőjével, az Epic Games-szel is együttműködik a folyamatban.

Az árát Te már tudod!

Jó sokat kell még aludni ahhoz, hogy kipróbálhassuk a kocsit, értelemszerűen így még az árát sem tudhatja senki. Na jó, ez nem teljesen igaz, hiszen a Sonynál már valószínűleg vannak elképzelések erre vonatkozóan. Rajtuk kívül viszont van még valaki, aki tudja, mennyibe fog kerülni: Te. Ha ezt a cikket olvasod, az azt jelenti, hogy közösségi vásárló vagy, vagy legalábbis most ismerkedsz ezzel az új vásárlási formával. Ha még új neked ez az egész, akkor hadd segítsünk: egy olyan új közösségi platformon vagy éppen, ahol a vásárlók és az értékesítők együtt gyűlnek össze azért, hogy mindenki a világon elérhető legolcsóbb áron szerezhesse meg álmai termékeit, annyiért, amennyit neki megér.

Hogyan? Egyszerű: a drága luxuscikkek árát, amilyen például az Afeela is lesz, a felhasználók közösen finanszírozzák, akárcsak a crowdfunding esetében. Nagy különbség azonban, hogy itt végül csak egyvalaki szerezheti meg a kocsit, akit a rendszer kisorsol. Ő pontosan annyit fizet a termékért, amennyivel beszállt a közösbe. Viszont ő lesz az egyetlen, aki ténylegesen elveszíti a pénzét, míg a többiek levásárolható kedvezményként kapják vissza az összeget. A minimum beugró 1 dollár (körülbelül 370 Ft), és maximum a teljes ár 10%-áig mehet el mindenki. Minél többet dobsz be, annál nagyobb eséllyel lesz a tiéd az autó, de ha szerencséd van, 370-ért is simán elviheted.

Ha akarod, a Sony maga hívhat meg a kocsira.

Akár ingyen is kérheted a Sonytól!

Mondunk még jobbat. Akár ingyen is a Tiéd lehet, egyenesen a Sony jóvoltából. Hogyan? Úgy, ha a SocialStore platform STORE nevű oldalán vásárolsz, ahol egyénileg veheted meg a több száz társult világmárka és üzlet remek áras termékeit. Például egy csomag Paradontax fogkrémet, egy YSL Black Opium parfümöt vagy épp egy Sony DualSense Midnight kontrollert. Ugyanitt van lehetőséged egyébként elkölteni a visszakapott beugródat is abban az esetben, ha az adott közösségi vásárlási körben épp nem volt szerencséd. Ha pedig nem használsz abból fel semmi, vagy épp nem rendelkezel vele, akkor az itteni költéseid után a partnercégek ingyenes beugrót ajándékoznak neked közösségi vásárlásaidhoz. Ha mondjuk a Sony DualSense Midnight kontrollert teszed a kosaradba 75 dollárért, akkor 7 dollárt visszakapsz a Sonytól ebben a formában. Ha ezt mind bedobod az Afeelába, és szerencséd van, mert te viheted, úgy szó szerint a Sony hívott meg téged a saját fejlesztésű kocsijára.

Szóval, neked mennyit érne meg ez az új autó? Írd meg kommentben.

Benne vagy?

ALLYOS – SocialStore

#allyos #SocialStore #Sony #Honda #Afeela #PlayStation5

0 0 votes
Cikk értékelése
guest
19 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cagliostro
Cagliostro
1 month ago

Lassan már mindenki autót fog gyártani. XD

apple_guy
apple_guy
1 month ago
Reply to  Cagliostro

Kb. Várom már a iPhone kocsit 😀

Erős Pista
Erős Pista
1 month ago

Nem tudom, szerintem furán néz ki eléggé.

Rex
Rex
1 month ago
Reply to  Erős Pista

Kicsit furcsa igen, de szerintem szép.

Mr. Nice Guy
Mr. Nice Guy
1 month ago
Reply to  Rex

Meg lehet szokni.

Blake
Blake
1 month ago

Háát… 1 dodót talán megérhet 😀

Johnny Cage
Johnny Cage
1 month ago

Ha fent lesz, én biztos beszállok.

Lexi
Lexi
1 month ago

Jól hangzik, addigra remélhetőleg már leszünk annyian, hogy hetente kipörögjön egy autó. 🙂

Kingsman
Kingsman
1 month ago

2026-is gyűjtögetem rá az indollárt. 🙂

Simon Says
Simon Says
1 month ago

Akkor már inkább a Tesla.

Speedy Gonzales
Speedy Gonzales
1 month ago

Ha már Sony, a PS5-öt jó lenne végre összedobni 😀

Milán
Milán
1 month ago

Egész jól néz ki.

Bp23
Bp23
1 month ago
Reply to  Milán

Szerintem is.

Roxanne
Roxanne
1 month ago

Meglátjuk, mennyire lesz sikeres.

Ruby
Ruby
1 month ago

Majd toljuk a Gran Turismot a dugóban ücsörögve 😀

Pig Benis
Pig Benis
1 month ago

Jó ronda egy dög ez

Lucador
Lucador
1 month ago
Reply to  Pig Benis

😂😂

Jotaro
Jotaro
1 month ago

A Sony inkább hozza helyre a PS5 elérhetőségét 😂

Kukac
Kukac
1 month ago

Majmolják a Teslát…