14,5 millióért kelt el egy régi iPhone

May 3, 2023 | 16 comments

Régóta tudjuk, hogy az Apple-termékek és különösen az iPhone-ok körül olyasfajta kultusz alakult ki, ami már-már a műkincsvadászatéhoz hasonlítható. Egy-egy hibátlan állapotú, bontatlan csomagolású első generációs készülék milliókért kelhet el az aukciós oldalakon, nemrég egész pontosan 20 millióért vásárolt valaki egy ilyet. Ez a gyűjtői közösség annyira prominenssé vált, hogy egyre több csaló is felüti a fejét ezeken a platformokon, akik használt, de gondosan újracsomagolt iPhone-okat próbálnak meg hasonlóan horribilis áron elsózni újnak hazudva azokat.

Nemrég ismét nagyot kaszált egy szerencsés, aki annak idején valamiért úgy döntött, nem bontja ki az okostelefont. Ha utazhatna az időben, most bizonyára bőszen hálálkodna fiatalkori énjének, hisz nem kevesebb, mint 40.000 dollárért, azaz nagyjából 14,5 millió forintért adta el ezt a ritkaságot. A készülék külön egyedisége, hogy a fóliára kívülről egy „Lucky you.” feliratú matricát is ragasztottak annak idején, fejjel lefelé, melynek eredetét még az Apple sem tudta beazonosítani. A néhai tulajdonos akkor még nem is sejthette, mennyire igaz lesz egy nap ez az állítás.

Az iPhone-t a népszerű youtuber, MKBHD vette meg, majd olyasmit követett el, ami valószínűleg sokak szemében igazi főbenjáró bűnnek minősül: felbontotta a csomagolást! Sőt, erről még videót is készített, melyben megmutatta követőinek, milyen kincseket rejt a doboz. Ezzel a mozdulattal a videós azonnal le is nullázta az okostelefon értékét, amit újabb tíz év múlva ki tudja, mennyiért adhatott volna tovább.

A most elköltött 350 Ft-od is érhet milliókat

Habár az ilyen relikviákat már csak gyűjtőktől szerezhetjük meg, és mint látható, olyan áron, amit aligha engedhet meg magának egy átlagos Apple-rajongó. Sajnos azonban elmondható, hogy még a legújabb készüléket sem veheti meg bárki, annak ára Magyarországon különösen felment, az idén érkező 15-ös eszköz pedig a becslések szerint még ezt is alaposan felül fogja múlni. Ha Te is szeretnéd megszerezni a legújabb iPhone-t, de túl drágának találod, akkor neked is megoldást nyújthat a SocialStore. Ez egy olyan innovatív közösségi platform, ahol az Apple-höz hasonló világmárkák termékeiket közösségi vásárlással teszik elérhetővé.

Ez azt jelenti, hogy például az iPhone 14 Pro Max árát a közösség tagjai együtt dobják össze a minimális 1 dolláros beugrókkal (nagyjából 350 Ft), ami óránként tetszés szerint ugyanennyivel növelhető. Egyvalaki végül elviszi, akit a rendszer sorsolással választ ki, míg mindenki más hiánytalanul visszakapja a betett összeget és 100%-ban levásárolhatja azt. Ha hosszú távon használod a SocialStore-t, több iPhone-t is simán hazavihetsz a neked tetsző áron, sőt, akár ingyen is, ha a STORE nevű oldalon vásárolsz, ahol költéseid után a társult márkák ingyenes beugrót ajándékoznak neked. Ki tudja, lehet, hogy 15 év múlva te is milliókért adhatod majd el az egyik így szerezz készüléket.

Az aukciós oldalakkal szemben tehát itt nem a legmagasabb licit lesz a nyerő, bár igaz, hogy minél többet tesz be valaki, annál nagyobb esélye lesz kiválasztásra kerülni. Igen ám, de aránytalanul nagy előnyhöz senki sem juthat, mert egyénenként maximum csak a termék célárának 10%-a tehető be a közösbe. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy az egy szerencsés, aki viheti, legalább 90%-kal olcsóbban szerzi meg a telefont. Próbálkozni pedig így akárhányszor lehet, hiszen kockázat nincs, a pénz mindig visszajár, kivéve persze, ha Te vagy a szerencsés kiválasztott.

Neked mennyit érne meg egy első kiadású iPhone, és mennyit a legújabb? Írd meg kommentben, és szállj is be a megvételbe!

Benne vagy?

ALLYOS – SocialStore

#allyos #SocialStore #Apple #iPhone

5 1 vote
Cikk értékelése
Subscribe
Notify of
guest
16 Hozzászólások
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jocó
Jocó
1 month ago

A leborult szivarvégét! 🤣

Mr. Nice Guy
Mr. Nice Guy
1 month ago

100 év múlva úgy fogják árulni ezeket mint a Picasso festményeket 😀

JB89
JB89
1 month ago
Reply to  Mr. Nice Guy

Sokan szerintem már most is fizetnének érte annyit 😀

Gerike
Gerike
1 month ago

Ha ezt tudtam volna annak idején 😛

Rebel Moon
Rebel Moon
1 month ago

Most kell begyűjteni akkor az újakat 😀

Pixie
Pixie
1 month ago

Bezzeg az ötven éves tárcsázós telefonért nem adnak ennyit. XD

Dante
Dante
1 month ago

Azért kíváncsi vagyok mi vett rá valakit 15 éve hogy megvegye aztán bontatlanul elrakja. Lehet a jövőbe látott? 😀

Kingsman
Kingsman
1 month ago

Tudtam én hogy rossz dolgokba fektettem be 😀

JJJameson
JJJameson
1 month ago

Hát ez hülye. Így már nem sokat fog érni.

Lana Lang
Lana Lang
1 month ago

Tuti nem bontanám ki, jól jönne az még nyugdíjas koromban. Ki tudja addigra mennyit érne. 😀

Speedy Gonzales
Speedy Gonzales
1 month ago

Nem hsizem, hogy a mostani modellek ugyanennyit érnének ennyi idő után. Az első széria azért nagy kuriózum.

Milán
Milán
1 month ago

Hmm, ma már nem pakolnak ennyi mindent a dobozba.

apple_guy
apple_guy
1 month ago

Az Apple dobhatna fel egy ilyet Socialbe 😀

Rex
Rex
1 month ago

Anyád!

Cagliostro
Cagliostro
1 month ago

Tényleg bűn kibontani! 😀

Bomber Jack
Bomber Jack
1 month ago

Nem semmi!